PDA

View Full Version : Въпрос относно действителността!

rvdd
17-04-2008, 21:09
Интерисува ме възможността за реална печалба. Ще дам пример:
Ако си открия реална сметка от 200$, доколко ще мога да се надявам на положителни резултати ако не рискувам като начало с малки суми?
Разбрах, че при 200$ чрез кредитното рамо в съотношение 1:100 мога да участвам на пазара максимално с 20 000$, но това е рисковано при условие, че 200$ ми са всичките пари, понеже ако в зависимост колебанията в курса на търгуваната от мен валута, може при един минус да се наложи да ми закрият позицията. Разбира се бих заложил на 100$ в същото съотношение. Имам акаунт в trader.bg, където участвам от година и съм си правил различни вариации, докато не се спрях на валутната двойка GBP/USD (дотогава бях пълна трагедия и абсолютен смях...толкова много фалити) започвайки да схващам малко повече залагах на по сигурно, и да се стремя само към положителни за мен сделки). Скоро попаднах на forextrade.bg и определено ми спечели доверието. Имам желание да изкарам курсовете, колкото се може по-скоро, но засега няма как да изкарам тези пари и съм решил да отворя реална сметка и да се опитам да изкарам пари за курс, а после и за лаптоп, че от няколко месеца съм и без комп. (сдаде багажа). Та по същество (просто искам да съм сигурен).
Отварям позиция GBP/USD купувам на 1,9908 и затварям на 1,9912 (100$ - с кредитно рамо на пазара 10 000). Би трябвало да реализирам печалба от 4 пипса (40$). В реалност наистина ли е така? Тези 40$ мога ли да си ги прехвърля на друга сметка или трябва да чакам да се набере определена сума за да я прехвърля или изтегля?

vbanov
18-04-2008, 09:45
Здравейте,

За да отворите позиция на GBP/USD с мини лот - 10000 единици ще са ви необходими около $200 (по текущ курс на GBP/USD 2.0000). Толкова ще Ви бъде изискуемия марджин. При откриването на този мини лот печалбата е по $1 на пипс, което означава, че споменатата от Вас печалба ще е 4 пипса = $4. За да бъде печалбата 4 пипса = $40 трябва да търгувате с голям лот или 100 000 единици за който ще са Ви необходими около $2000. Може да търгувате с микро лотове, като в този случай за един микро лот ще са необходими около $20 гаранционна сума.

Конкретно на вашия въпрос отговора е ДА. Всяка спечелена сума може веднага да я изтеглите, да я прехвърлите по друга сметка или да продължите да търгувате с нея. Вие решавате!

rvdd
18-04-2008, 21:52
Цитат(vbanov @ Apr 18 2008, 10:45 AM) 9031

Здравейте,

За да отворите позиция на GBP/USD с мини лот - 10000 единици ще са ви необходими около $200 (по текущ курс на GBP/USD 2.0000). Толкова ще Ви бъде изискуемия марджин. При откриването на този мини лот печалбата е по $1 на пипс, което означава, че споменатата от Вас печалба ще е 4 пипса = $4. За да бъде печалбата 4 пипса = $40 трябва да търгувате с голям лот или 100 000 единици за който ще са Ви необходими около $2000. Може да търгувате с микро лотове, като в този случай за един микро лот ще са необходими около $20 гаранционна сума.

Конкретно на вашия въпрос отговора е ДА. Всяка спечелена сума може веднага да я изтеглите, да я прехвърлите по друга сметка или да продължите да търгувате с нея. Вие решавате!

Относно микролота: при печалба 4 пипса отново ли ще получа 4 долара. Не ми е ясно особено, така че бихте ли ми обяснили за микролотовете.

vbanov
21-04-2008, 11:09
Цитат(rvdd @ Apr 18 2008, 10:52 PM) 9049

Относно микролота: при печалба 4 пипса отново ли ще получа 4 долара. Не ми е ясно особено, така че бихте ли ми обяснили за микролотовете.

Микро лотовете са с 1000 единици, което означaва за GBP/USD 1 пипс = $0.1

rvdd
04-05-2008, 19:01
Някой участвал ли е в играта на trader.bg? Доколко се различава от тази на forextrade.bg. Дали се различават условията относно курса на валутните двойки?