ringup
23-04-2008, 18:35
Имам идея за експерт.Ако някой може да я осъществи -благодарско!Сигурно не съм първият, който се сеща за нея,но не съм я срещал осъществена.Така,идеята:Експертът образува мрежа от отложени поръчки от двете страни на цената-Buy stop&Sell stop.Например:10 Buy stop и10Sell stop.Определя се размера на печалбата-примерно 10 пипса.След реализирането и и толеранс от един пипс(примерно) следва нова сделка в същата посока.От срещуположната страна на цената се заформя нова отложена поръчка,за да хване евентуални обръщяне на движението.В посока на движението най- отгоре(или съответно най -отдолу)се образува също нова отложена поръчка.Moже и да се елиминира едната посока-по желание на потребителя.Размера на участието-по желание на потребителя.Размера на печалбата-по желание.Наличието и размера на stop loss-по желание.Растояние между ордерите-по желание.При по сложния вариант може да се направи money management.Примерно:Първите поръчки -по 1 лот,вторите по 0.9лот,третите-0.8лот-и т.н.Единствената уловка, която виждам е,че може да увисне някоя сметка в един момент и да остане далеч от текущата цена ,но би трябвало срещуположната сметка да покрие голяма част от загубата на увисналата и в един момент, когато цената пак се обърне да може да се затворят всички позиции на обща печалба -ръчно или програмно>>>>>>Това е в общи линии.Ако някой се заеме ,мисля че ще изтребим рибата :D :D :D .Ако нещо не съм изказал ясно-моля,попитайте,за да го изясним.Успех!