View Full Version : Видео-уроци
Имам един проблем с видео уроците Ви.
Директно от Вашата страница мога да ги отварям и гледам (слушам) уроците, но веднъж свалени на харддиска ми, се отварят само като аудио файл (образа липсва). Някакви специални кодове ли трябва да инсталирам или проблема е друг?
От друга страна (пак повтарям), директно от Вашата страница са ОК...
Предварително благодаря за отговора!
Цитат(user @ May 27 2008, 12:34 PM) 9588
Директно от Вашата страница мога да ги отварям и гледам (слушам) уроците, но веднъж свалени на харддиска ми, се отварят само като аудио файл (образа липсва). Някакви специални кодове ли трябва да инсталирам или проблема е друг?
Няма никакви специални изисквания. В офиса ползваме BS player за да ги гледаме. Може би просто трябва да изтеглите по-нова версия на вашия плейър или в краен случай ако е последна версия да го преинсталирате
Цитат(vbanov @ May 27 2008, 12:36 PM) 9590
Няма никакви специални изисквания. В офиса ползваме BS player за да ги гледаме. Може би просто трябва да изтеглите по-нова версия на вашия плейър или в краен случай ако е последна версия да го преинсталирате
За съжаление продължавам да го "виждам", като аудио файл. Опитах през два компютъра съответно с Vista и XP. Изписва ми, че не може да отвори някакъв TSCC файл...
Понякога се питам трябва ли всичко да е направено по най-сложния начин? Ако програмистите си мислят, че по този начин изпъкват със знания, трябва да ги разочаровам. Така се показват само избиване на комплекси. Този който наистина е добър, той го прави по възможно най-дружелюбния за клиента начин.
Ама това е съвсем друга тема...
Цитат(user @ May 27 2008, 04:41 PM) 9592
За съжаление продължавам да го "виждам", като аудио файл. Опитах през два компютъра съответно с Vista и XP. Изписва ми, че не може да отвори някакъв TSCC файл...
Понякога се питам трябва ли всичко да е направено по най-сложния начин? Ако програмистите си мислят, че по този начин изпъкват със знания, трябва да ги разочаровам. Така се показват само избиване на комплекси. Този който наистина е добър, той го прави по възможно най-дружелюбния за клиента начин.
Ама това е съвсем друга тема...
Може ли да кажете с каква програма се опитвате да гледате видео файловете?
Цитат(vbanov @ May 27 2008, 04:41 PM) 9594
Може ли да кажете с каква програма се опитвате да гледате видео файловете?
Да, разбира се. Опитах да ги отворя и гледам с WMP, VLS, RP и BSP (свободния вариант). Навсякъде само звук с изключение на една където някакви проблясъци на трепереща картина се появиха, ама това не си е работа.
Странното е, че директно от страницата Ви нямам проблем, ама като свалени... само звука идва.
Както и да е, няма значение. Прекалено много време загубихме и двамата с това.
Браво момчета и момичета, чудесна работа сте свършили. Аз като начинаещ оценявам трудът ви. БЛАГОДАРЯ!!!
Между другото, за тези които не могат да гледат филмчетата когато ги изтеглят на компютъра си .... това е заради един специален кодек, който позволява тази полезна информация да се съхрани в голяма компресия. Програмата която е използвана (може би Camtasia ) използва този кодек за да го кодира. Кодека е безплатен и може да се свали и ползва от сайта на програмата.
Другия вариант е да се внедри кодека в самото филмче (exe формат) но тогава малко хора биха си дръпнали изпълним файл, който се опитва да инсталира някакъв нечуван кодек.
Просто си изтегли този кодекс : TSCC.exe ;)