PDA

View Full Version : Поредния начинаещ :)

Belgarath
03-08-2008, 18:56
Здравейте хора как сте,
почти съм прочел една книжка свързана с техническия анализ и съм много доволен, защото според мен е написана добре и разбирам написаното. Въпроса е, че съм адски нетърпелив да пробвам всичко възможно в системата на Демо Версия МетаТрейдър. Естествено вече имам сметка и загубих доста пари по нея , но нали това е целта на занятието :D . Добре де ама, човек за да може да търгува адекватно трябва да знае каква стойност на акции, стойност на валутна двойка и т.н. купува. Да ама на мен точно това не ми е ясно.
Как се определя какво количество се купува? Гледам има някакви лотове там. Явно, че е от тях ама нз как точно. Явно , че и наличната сума си казва думата. Също така има ли значение кредитното рамо и какво представлява то, как може да се променя. Абе въобще въпроси все в тая насока.
Според мен ще е най-добре да ми напишете и няколко примера за да разбера аджеба по точно как стават нещата ( ако ви се занимава да пишете примери де ).

Благодаря

AngelD
05-08-2008, 15:05
Здравейте,
Един от най-важните моменти в търговията на финансовите пазари /и особено когато се използва кредитно рамо/ е управлението на парите /Money Management MM/. Най-общо на въпроса Ви - с каква сума да се търгува, може да се използва правилото 1/10 или 1/5, т.е. 10% или 20% от цялата сметка могат да се влагат в една конкретна сделка. Когато търгувате с валутните двойки, трябва да имате предвид, че един пипс /печалба или загуба/ приблизително отговаря на 1% възвръщаемост на вложения капитал /вижте лекция 2 лекция2 (http://admiral.dnes.bg/lekcii2/l2/index.html) /. Имайки в предвит това, по-лесно ще си изясните къде да поставяте стоп и каква сума да влагате така, че рискът да е премерен. Пример: искате да търгувате евро/долар. Ако сметката Ви е 1000 долара, а вие искате да участвате с 1/10 от капитала си - т.е. 100, то задавате обем 0,1лота. Ако в този случай поставите стоп-загуба на 30 пипса отстояние, то максималният риск, който ще поемете е евентуална загуба от 30 долара, които представляват 3% от цялата сметка. Общо правило е никога да не се рискуват повече от 10% в една сделка. Препоръчителни нива на риска са около 1-5%. Когато се подготвяте да откриете позиция, задължително си определете потенциалната цел, примерно 50 - 100 пипса /които в случая означават 50 - 100 долара/ и потенциалният риск - примерно 30 пипса /в случая 30 долара/.
Препоръчваме Ви да преминете курса на обучение или заповядайте в офиса за да се консултирате. Ще отговорим с готовност на всички интересуващи Ви въпроси.
Поздрави

Belgarath
06-08-2008, 16:34
blagodarq za burziqt otgovor mnogo mi pomognahte