PDA

View Full Version : Няколко въпроса ?

Urahara6
11-08-2008, 18:00
Здравейте , аз съм начинаещ и имам няколко въпроса , на които бих се зарадвал ако ми отговорите :

1. Въпрос :
Докато разглеждах сайта (който е много хубав) попаднах на страницата "Как да спечелим на Форекс" , където видях пример-а :
Вие прогнозирате ръст при курса EUR/USD. Купувате евро на цена $ 1.5318. Прогнозата ви се сбъдва – след известно време еврото поскъпва и вие го продавате на цена $ 1.5538. Вашата печалба е равна на: 1.5538 – 1.5318 = 220 пипса (1пипс = $ 10). Следователно печалбата от сделката е $ 1050.

Как се получават тези 1050 $ (понеже 220 x 10 = 2200 $) ? Подозирам , че разликата се получава от парите , които съм инвестирал , но не ми е ясно :)

2. Въпрос :
В момента търговията ми е на загуба и не ми е ясно тези пари , които губя от сметката ли си ги губа или просто ми показва каква ще ми е загубата ако реша да продам валутата , която съм купил на сегашна и цена ?

3. Въпрос :
За какво е обема , който е в прозореца при правена на поръчка ?

4. Въпрос :
Какво е баланс ?

vbanov
12-08-2008, 09:06
Здравейте,

Честно казано и на мен ми изглеждаше странно :) Допусната е грешка. Благодарим за известяването. Вече е поправена

Когато сделката все още е активна, не е затворена, печалбата/загубата са текущи. В момента на затварянето резултатът се фиксира и сумата се прибавя или изважда от баланса на сметката. Баланс - наличните пари по сметката без отчитане на текущия резултат.

Това е обем на поръчката, която ще се прави. Колко лота ще се купят или продадът

Urahara6
12-08-2008, 12:31
Благодаря за отговорите