PDA

View Full Version : експерти и индикатори

bull_bear
07-09-2008, 21:39
Здравейте,имам не 1 въпрос относно 1 expert advizor.Експерта е fuzzy logic.Изпробвах го на Demo търговия и много ми хареса как работи.Но забелязах че при нарастване на печалбата се увеличава и броят на лотовете с които се осъществява сделката,като тази бройка варира от четни и нечетни лотове.пример:(0.13лота;0.15,0.21 и тн.),въпросат ми е дали мога и да го използвам на реална търговия със същия успех,защото забелязах че вида на лотовете с които може да се осъществяват сделки са както следват в реда ( 0.01;0.02;0.03;0.04;0.05;1 и тн.),дали ще работи на вашата платформа и ако да как да го пусна да търгува вместо мен и :D удачно ли е това.
Претрупах ви с въпроси,затова ще ви бъда много благодарен ако ме уважите с отговори.A да ако може и да ми изпратите индикаторите cool и super signals.
Е-mail bull_bear@abv.bg

vbanov
08-09-2008, 09:05
Здравейте,

Броя на лотовете се увеличава защото експерта използва money management

bool UseMM = true;

if (UseMM) TempVolume =0.00001*(AccountBalance()*(PercentMM+DeltaMM)-InitialBalance*DeltaMM);

volume=NormalizeDouble(TempVolume,2);

колкото повече се увеличава баланса толкова по-голяма става позицията, с която се търгува. Може да се изключи и да се търгува с точно определен размер винаги. Лотовете изглеждат така защото се използват големи, мини и микро лотове.

Експерта ще работи на нашата платформа.

Относно това дали да го използвате да търгува вместо Вас, моят съвет е да го използвате само като съветник (каквато е и неговата функция). Решението дали да се влезе в позиция трябва да е ваше.

bull_bear
08-09-2008, 17:51
Благодаря!А как се изключва.И могали да пренастроя терминала да таргувам и с 0.10 лот.Защото с 2х0.05 ми е трудно :D .Също така съм запален по скалпирането.имам резултати но искам да ги подобря,значително.от каде мога да почерпя повече инфо за това.

vbanov
09-09-2008, 08:53
Отговорих в темата пусната в раздела "ПО (MetaTrader, MetaStock, Omega)".