PDA

View Full Version : Въпрос за времето на графиките.

Lorenco
26-10-2008, 15:32
От доста време "търгувам" на своята демо-сметка и не ми стана ясно само едно нещо - на колко време една графика е най-обобщаваща и най-неподвеждаща.Въпроса ми възниква във връзка със сравнението на 4-часовите графики с Едночасовите и има големи разминавания в индикаторите.Изпозвам MA89 и EMA(3,13) в едночасовата и ми показват че трябва да купя,а като сменя на 4 часова графика и ми показва да продам :blink: .С какъв времеви интервал търгувате вие?Какво ще ми препоръчате?Много съм объркан моля за вашият отговор.Благодаря предварително.

vbanov
27-10-2008, 08:37
QUOTE (Lorenco @ Oct 26 2008, 04:32 PM) 15403"]
От доста време "търгувам" на своята демо-сметка и не ми стана ясно само едно нещо - на колко време една графика е най-обобщаваща и най-неподвеждаща.Въпроса ми възниква във връзка със сравнението на 4-часовите графики с Едночасовите и има големи разминавания в индикаторите.Изпозвам MA89 и EMA(3,13) в едночасовата и ми показват че трябва да купя,а като сменя на 4 часова графика и ми показва да продам :blink: .С какъв времеви интервал търгувате вие?Какво ще ми препоръчате?Много съм объркан моля за вашият отговор.Благодаря предварително.

Здравейте,

Вашият въпрос няма еднозначен отговор. Лично мое мнение е, че водещата графика трябва да бъде дневната. Във вашия случай най-добре би било да се използва търгуване при съвпадение в трендовете. Когато сигналите са разнопосочни (4 часа продажба, 1 час покупка) не се търгува. Ако на дневна имате buy и на H1 sell, изчаквате на часовата да обърне сигнала и влизате по посока на дневния тренд. Разбира се това е принципа в най-общи линии.