View Full Version : Analyse that
Arhangel
21-05-2009, 11:12
Poštovani!
Može li bilo tko iz Vaše cijenjene firme da "baci oko" na ova 2 screenshota i odgovori na misterij: što je ovo?:confused:
1. Razbacana nebeska tijela nekog galaktičkog sustava;
2. Kapi kiše na masnom papiru;
3. M1 graf(ovi) neke brokerske kuće
Točan odgovor ću da nagradim sa $1000 (virtualnog, of course) čim otvorim brokersku kuću.
P.S. Ovim stvarno nisam ništa loše mislio
Regards, Arhangel
Poštovani,
Iz priloženih grafikona nije moguće razaznati o kojem se brokeru radi, niti o kojem se serveru radi, no to ni nije bitno. Ono što je jedino vidljivo je da se radi o minutnim grafikonima na kojima su kod iznimno snažnih kretanja gapovi normalna stvar, budući da spread između ponude i potražnje na interbank tržištu nije fiksiran.
Lijep pozdrav
Arhangel
21-05-2009, 17:27
Poštovani,
Iz priloženih grafikona nije moguće razaznati o kojem se brokeru radi, niti o kojem se serveru radi, no to ni nije bitno. Ono što je jedino vidljivo je da se radi o minutnim grafikonima na kojima su kod iznimno snažnih kretanja gapovi normalna stvar, budući da spread između ponude i potražnje na interbank tržištu nije fiksiran.
Lijep pozdrav
Znači, @Ivan G. ima neke ideje za rješenje misterie....Da, Mr. Ivane, radi se o grafu omiljenog nam brokera Admiral Markets, danas u periodu 8:30-9:30 (GMT) odnosno 10:30-11:30 po našem računanju vremena. I nije stvar u gap-ovima, to je takoreći normalna pojava, stvar je u nemogućnosti otvaranja/zatvaranja pozicija u tom periodu (pri tom mislim i na S/L, odnosno T/P), dok je kod drugih brokerskih kuća (Squad Financial, Dukascopy, ACM, Easy-Forex) sve funkcioniralo kako treba. Pratio sam ih sve danas u tom periodu.
Analyse that, please!
Arhangel
22-05-2009, 11:42
...Da, i hvala modu što mi je editirao post #1.
Baš demokratski...
AdmiralMarkets
22-05-2009, 13:23
Poštovani,
Zahvaljujemo Vam se na iskazanom interesu i na konstruktivnoj kritici, važno nam je dobivati povratne informacije od naših klijenata kako bi poboljšali naše usluge i prilagodili ih željama i potrebama. Na prvom mjestu nam je zaštita klijenata i njihovih interesa te smo radi toga uputili tehničkoj službi vaše grafikone na provjeru. Iz manjka podataka nismo uspjeli razaznati da li se radi o Admiral Markets platformi, no kako Vi kažete da to ipak je Admiral Markets platforma moramo vam odgovoriti da su takve situacije uočene na demo serveru koji je reguliran uvjetima poslovanja dostupnim na stranicam Admiral Markets-a. Ukoliko želite pridonijeti konstruktivnoj kritici molimo Vas da budete određeniji. Isto tako molimo Vas da se s poštovanjem odnosite prema ostalim članovima foruma kako bi svi zajedno učestvovali u konstruktivnim pitanjima i rješavanju konkretnih problema ili nejasnoča, na zadovoljstvo cijele zajednice.
Lijep pozdrav
Arhangel
22-05-2009, 14:25
...Ukoliko želite pridonijeti konstruktivnoj kritici molimo Vas da budete određeniji...
Poštovani!
1. Može li određenije od ovoga (see attachment, please)
...Isto tako molimo Vas da se s poštovanjem odnosite prema ostalim članovima foruma kako bi svi zajedno učestvovali u konstruktivnim pitanjima i rješavanju konkretnih problema ili nejasnoča, na zadovoljstvo cijele zajednice...
2. U svom postu nisam nikoga uvrijedio (ispričavam se ako ste se osjetili uvrijeđenim-čim???), a svrha posta je bila kviz znanja :D
LP i puno uspjeha u daljem radu
Arhangel
Dragi moj Argangel!
Koliko ti dugo trguješ na FX-u? Mislim da ako trguješ na M1 grafikonu trebaš ići na popravni ispit iz FX-a! Pa ko može trgovat i ostvarit profit na M1 grafikonu. Ja tebi dam 10000$ onih pravih zelenih dolara ako mi pokažeš account statement sa +. Očekuješ i provociraš sa glupostima. Mislim sakriješ sve ostalo na grafu i onda onako kao pravi forex guru pitaš što je to na slikama. Nisi ni vrijeme pokazao ni datum. To bi valjda trebao jedan stručnjak poput tebe znati da su osnovne za odgovor na tvoje pitanje. Može biti više stvari, ali naravno to je sigurno neka žešća prijevara! Jel tako?
Najgore je kada čovijek ne zna, a misli da zna!
Arhangel
01-10-2009, 19:46
Dragi moj Argangel!
Koliko ti dugo trguješ na FX-u? Mislim da ako trguješ na M1 grafikonu trebaš ići na popravni ispit iz FX-a! Pa ko može trgovat i ostvarit profit na M1 grafikonu. Ja tebi dam 10000$ onih pravih zelenih dolara ako mi pokažeš account statement sa +. Očekuješ i provociraš sa glupostima. Mislim sakriješ sve ostalo na grafu i onda onako kao pravi forex guru pitaš što je to na slikama. Nisi ni vrijeme pokazao ni datum. To bi valjda trebao jedan stručnjak poput tebe znati da su osnovne za odgovor na tvoje pitanje. Može biti više stvari, ali naravno to je sigurno neka žešća prijevara! Jel tako?
Najgore je kada čovijek ne zna, a misli da zna!
Obzirom da sam prozvan, red je da odgovorim:
Trgujem na Spot FX tržištu 6 (slovima: šest) godina na real accountima. Trenutačno imam real account-e otvorene kod tri brokerske kuće:
(za ovu posljednju, Irsku brokersku kuću vjerojatno niste niti čuli, al' dobro...).
Što se tiče Vašeg upita za real account-om, niti ga želim, niti sam ga ostavljao, niti ću ga ostavljati na forumima ili bilo gdje javno (čak i kad nam to zakon u RH dozvoli), a svatko iole ozbiljan (ako ga ja procijenim kao ozbiljnog i to na osnovu face-to-face view-a), imao je priliku da pogleda moje statement-e, čak i dođe kod mene u moj trader's room da vidi kako to sve izgleda "in vivo" - možeš provjeriti OVDJE (http://www.mojnovac.net) i OVDJE (http://www.poslovni.hr/Forum/Default.aspx) (Naravno, za boravak u mom room-u i pogled na statement-e NIKAD nisam naplatio ni lipu, niti ću, inače bih predavao negdje kao FX analitičar za plaću od soma EUR ili manje :D).
Svoje "zelembaće" koje ste tako velikodušno ponudili ostavite za sebei, trebat će Vam....
Datumi su realni i aktuelni (pogledajte vrijeme posta).
Obzirom da MT4 koristim ISKLJUČIVO za analize (a ordere otvaram na drugim platformama), uočio sam taj zanimljiv graf, a najdojmljiviji je bio na M1....U stvari, taj graf nije neuobičajen za skoro sve Retail MM brokerske kuće u vrijeme povećane aktivnosti na tržištu (ali Vi to već znate, tako da Vam ne "prosipam pamet", jel' :D).
LP i puno sreće u trgovanju, vjerujte mi, trebat će Vam.
Paracelzus
09-10-2009, 10:45
Arhangel, tebe nitko ozbiljan nit bi pitao za statement-e niti bi te trebao za analitičara s obzirom na „stručnost“ koju prosipaš ovdje i na okolnim forumima.
Arhangel
09-10-2009, 15:20
...Psi laju, karavane prolaze!
svu sreću Vam želim gospodo,
Arhangel sign off