PDA

View Full Version : Teenistus valuutaturul?

margus
29-05-2009, 05:37
Kas keegi teab kedagi, kes teab kedagi, kes teenib pikaajaliselt stabiilset sissetulekut Forex turul?
Öeldakse, et valuutaga kaubeldes 10% kuus keskmiselt kasumit teenida on väga kõva sõna, kuid ise ei tea küll kahjuks kedagi, kes sellega hakkama saaks. Loomulikult õnnestub teinekord nädala-paariga 100% edu teha, aga järgmise nädalaga kaotad sellest 150%.

Kindlasti teavad seda kõige paremini AdmiralMarkets'i inimesed, aga sellegipoolest oleks väga julgustav teadmine, kui keegi tõepoolest valuutaturul pikaajaliselt teenib.

ikre
08-06-2009, 19:00
Paistab, et keegi ei tea kedagi, kes teeniks!

Ise olen nüüd valuutaturul maadelnud aasta ja see, mida ma selle aja jooksul õppinud olen on meeletu.

Hakkan oma kauplemisega sinnamaani jõudma, et suudan kontot nulli piires hoida. Usun, et on reaalne kauplemisega raha teenida aga kas nüüd just valuutaturul.

Sarnane teema, et üks kuu 100% plussis ja siis 150% turule tagasi anda on ka tuttav. Sellest sain lahti kui hakkasin rahamajandamise reegleid oma kontole rakendama.

1. Kui kuu jooksul kaotan 6% oma konto suurusest siis lõpetan kauplemise kuni järgmise kuu alguseni.

2. Kui avan positsiooni siis ikka juhtub, et hind liigub minu vastu ja sulgen positsiooni kui hind on liikunud minu konto suurusest 1% ulatuses miinusesse.

Keeruline aga põnev mäng see kauplemine ja eks ma ole igas asjas alguses päris koba olnud.

Olen lugenud palju palju raamatuid seoses kauplemisega ja eks nad kõik läbivalt jahvatavad samu asju. Arvan, et igaüks, kes kauplema tahab hakata peaks lugema raamatud Alexander Elder - Trading for A Living (seal on ka rahamajandamise reeglitest räägitud..paljust vajalikust ja mitte vajalikust :D)

margus
10-06-2009, 07:12
Tundub jah, et ei teenita või vähemalt ei soovi keegi seda siin kinnitada.

Asjalikud soovitused, nimetatud raamat mul seni lugemata, kuid tuleks käsile võtta!;)

Olen samuti päris mitu aastat Forex turul silma peal hoidnud ja vahelduva eduga demotanud. Alguses tormasin muidugi reaalse rahaga peale, aga kui olin 30$ kaotanud, tegin otsuse, et enne rahaga rohkem ei kauple, kui raudpoltkindel süsteem olemas. Nende aastatega olen testinud kümneid süsteeme, strateegiaid, automaatkauplejaid, onlinekauplemissoovitusi ja -signaale, kaubelnud uudiseid jne - ning tegelikult mõni asi isegi täitsa toimis.

Viimased kuud olen suht lihtsat süsteemi arendanud ja tulemustel pole viga, kuid probleem on hoopis psüühikas. Päris hämmastav, et isegi vaevaga teenitud virtuaalset raha on valus kaotada. Emotsioonid sunnivad tegema süsteemiväliseid valesid otsuseid ja ongi kogu kontroll kauplemise üle käest läinud. Eriti suur kiusatus on StopLossi edasi tõsta või juba rakendunud StopLossi korral topelt panusega kaotatut tagasi teha. Tihti see muidugi ka õnnestub, aga kui turg liigub ikkagi sinu vastu, on kaotus lõpuks üüratu. See on pigem nagu hasartmäng, aga mitte mõtestatud kauplemine.

Väike idee enesedistsiplineerimiseks (-kasvatamiseks) oleks selline - paneksin siia foorumisse kirja oma kauplemissüsteemi, selle põhjal tehtavad tehingud ja jooksva kontoseisu. Taoline avalik aruandlus aitaks hoida nö "korra majas" ja väldiks igasugused sisetunde põhjal tehtavad tehingud. Vbla oleks arenguid ka kaasvõitlejail huvitav jälgida ja sõna sekka öelda.

Sorcerer
10-06-2009, 11:02
Teenida saab, lihtsalt teeni ja siis anna sellest natuke tagasi, siis teeni juurde ja anna turule jalle natuke tagasi.
Teenida on raske, kuid seda saab teha - Patience is the name for this game :)

margus
10-06-2009, 12:47
Teenida saab, lihtsalt teeni ja siis anna sellest natuke tagasi, siis teeni juurde ja anna turule jalle natuke tagasi.
Teenida on raske, kuid seda saab teha - Patience is the name for this game :)
Kas väidad niisama või teenid ise?

Sorcerer
10-06-2009, 13:29
Teenin, midagi teha pole , teist tood ei ole :(

margus
10-06-2009, 14:43
Teenin, midagi teha pole , teist tood ei ole :(

Rõõm kuulda tõepoolest!
Ehk kirjutad mõne sõnaga või kui viitsid siis pikemalt, kuidas Sa seda teed?

Sorcerer
10-06-2009, 15:39
Alguses oli nagu ikka, summa sisse - 0 valja, kestis 1.5 aastat selline asi. Parast hakkas liikuma tasapisi. vaatasin graafikuid ja ei tormanud turule = ukskoik mis seal toimus ikkagi ei huvitanud, laksin sisse siis kui ma olin veendunud, et see laheb sinna ja see liigub teiselepoole. Ja ei kadetse. Tunnen et midagi on valesti lahen valja.

ikre
10-06-2009, 23:06
Tundub jah, et ei teenita või vähemalt ei soovi keegi seda siin kinnitada.

Asjalikud soovitused, nimetatud raamat mul seni lugemata, kuid tuleks käsile võtta!;)

Olen samuti päris mitu aastat Forex turul silma peal hoidnud ja vahelduva eduga demotanud. Alguses tormasin muidugi reaalse rahaga peale, aga kui olin 30$ kaotanud, tegin otsuse, et enne rahaga rohkem ei kauple, kui raudpoltkindel süsteem olemas. Nende aastatega olen testinud kümneid süsteeme, strateegiaid, automaatkauplejaid, onlinekauplemissoovitusi ja -signaale, kaubelnud uudiseid jne - ning tegelikult mõni asi isegi täitsa toimis.

Viimased kuud olen suht lihtsat süsteemi arendanud ja tulemustel pole viga, kuid probleem on hoopis psüühikas. Päris hämmastav, et isegi vaevaga teenitud virtuaalset raha on valus kaotada. Emotsioonid sunnivad tegema süsteemiväliseid valesid otsuseid ja ongi kogu kontroll kauplemise üle käest läinud. Eriti suur kiusatus on StopLossi edasi tõsta või juba rakendunud StopLossi korral topelt panusega kaotatut tagasi teha. Tihti see muidugi ka õnnestub, aga kui turg liigub ikkagi sinu vastu, on kaotus lõpuks üüratu. See on pigem nagu hasartmäng, aga mitte mõtestatud kauplemine.

Väike idee enesedistsiplineerimiseks (-kasvatamiseks) oleks selline - paneksin siia foorumisse kirja oma kauplemissüsteemi, selle põhjal tehtavad tehingud ja jooksva kontoseisu. Taoline avalik aruandlus aitaks hoida nö "korra majas" ja väldiks igasugused sisetunde põhjal tehtavad tehingud. Vbla oleks arenguid ka kaasvõitlejail huvitav jälgida ja sõna sekka öelda.

Asjalikke soovitusi on alati lihtne jagada aga ise oma tarkuse järgi tegutseda see on keeruline! :)

Mina algul vähe demotasin ja siis sain aru, et sellest ei õpi ma midagi ja olen siis juba aasta päris kontoga oma koolitusraha maksnud. Võttes arvesse, et minna ülikooli, nt. juurat õppima ega koolilegi oma hariduse eest vähe ei maksa ja keegi ei garanteeri, et sinust edukas jurist saab. Siiski soovitan neile, kes rahaga kauplevad, et mõelge ennem miljon korda kui oma säästude eest või siis laenatud rahaga hakkate forex turul kauplema ja kooliraha maksma!

Kõige mõnusam on muidugi õppida kauplemist teise rahaga, et siis minna tööle kauplejaks firma palgale aga nh jah ma ei tea kui suured võimalused eestis sellist tööd leida on ja tegelikult endal on amet olemas. Räägitakse kirjutamata seadusest, et vanemaid kui 26.a. ettevõtted ei palka (õpipoisteks).

Kui nädalavahetusel energiat leian siis püüan ka enda kauplemissüsteemi foorumisse üles panna..ei teagi, kas siin on koht kauplemis süsteemide jaoks..eks ma leian! :D..eks siis ootan vastukaja, arutelusid ja ka teisi oma kauplemise süsteeme avaldama!

Arvan, et sinu idee enesedistsiplineerimiseks on väga hea. Ise pean päevikut, mis ei ole veel päris paika loksunud aga suht rahul olen. Aitab mul näha mida ma teen õigesti ja valesti. Kui sul on reaal konto siis mina ei avaldaks päris konto seisu..soovitan rääkida, et siis protsentides ja pipsides. Ise üritan raha peale mitte mõelda kauplemise ajal vaid mõtlen pipsides.

margus
12-06-2009, 14:33
Alguses oli nagu ikka, summa sisse - 0 valja, kestis 1.5 aastat selline asi. Parast hakkas liikuma tasapisi. vaatasin graafikuid ja ei tormanud turule = ukskoik mis seal toimus ikkagi ei huvitanud, laksin sisse siis kui ma olin veendunud, et see laheb sinna ja see liigub teiselepoole. Ja ei kadetse. Tunnen et midagi on valesti lahen valja.

Kaupled siis lihtsalt üldise pildi ja tunde järgi või mingid konkreetsed reeglid, tingimused ja indikaatorid?

Sorcerer
12-06-2009, 16:48
tunne jargi ja loen koike mis toimub turul,

margus
16-06-2009, 08:51
tunne jargi ja loen koike mis toimub turul,

mõtled siis mingit realtime uudiste striimi, ehksiis kaupled rohkem fundamentaalsete teadaannete põhjal?

Muide, kas keegi teab, kas kusagil näeb suuremate pankade ootel ordereid, midagi sellist nagu nägi poolillegaalselt IFR Forex Watch-s?

dannu
16-06-2009, 21:28
Tere teab keegi midagi ea shark ja profx kauplemissüsteemidest on nendega üldse võimalik teenida.

ikre
17-06-2009, 15:00
Tere teab keegi midagi ea shark ja profx kauplemissüsteemidest on nendega üldse võimalik teenida.

Nii palju kui kokku olen EA'dega puutunud siis enamus töötavad suhteliselt hästi kuni teatud punktini, mis konto 0 viib.

Minu arvates kõige huvitavam EA, millega ka ise aega olen veetnud on Blessinger 2..siiski kauplemis robotit live kontole lahti ei lase.

http://www.forex-tsd.com/martingale-average-cost-hedging/14429-blessing-2-a.html

dannu
17-06-2009, 23:06
aga need manual trading systeemid on nendest midagi kasu.

margus
18-06-2009, 10:30

Hea, kui leiad mõne süsteemi, kus on ka testimistulemused koos sooritatud tehingutega, muidu pead ise selle töö ära tegema.

Eks neist kasu ole selles mõttes ikka et, vähemalt distsiplineerivad. Kaubeldes huupi põhimõttel: "ma arvan, et nüüd hakkab turg..." on kõige kindlam viis oma papist lõpuks ilma jääda.

Ise mässasin tükk aega süsteemiga Winning Solution System, esimene kuu oli super, teine kuu nii ja naa, kolmas kuu kaotasin kõik(õnneks demol). Süsteem ise on tasuline koos oma indikaatoritega ja puha. Kodulehel reklaamitakse tohutut tootlikust jne, aga vähemalt minul sellega pikaajaliselt kasumisse jääda ei õnnestunud.

Küllap iga treider peab ise enda jaoks leidma need põhimõtted ja reeglid või süsteemi, mille järgi ta turul tegutseb.

ikre
18-06-2009, 12:28

Arvan, et kasu on nendest inimestele, kes neid valmistavad. Vahel on ka minul kasu EA'd aitavad aega veeta ja testida. :)

Kui tahad demokontol käppa soojaks ajada..harjutada distsipliini siis soovitan sulle (tegelt kõigile, kes seda loevad) ühte toredat harjutust, mis aitab eneseusku suurendada..vahel ka on kaotusi aga see on normaalne...et siis..

1. iga hommiku kui UK sessioon algab (eesti aja järgi kell 10:00) ootad kuni sulgub esimene UK sessiooni küünal 30 minutilisel graafikul.

2. märgi paralleelse joonega selle küünla kõrge ja madal M30 graafikule ja jää ootama järgmise küünla sulgumist

3. kui mõni järgnevaest M30 küünaldest SULGUB väljaspool seda ala siis ava samas suunas KOHE tellimus ja aseta SL ala teise otsa.

4. SL juurde aseta ka uus teise suunaline tellimus, juhuks kui hind alast läbi sakib ja teisele poole jooksma hakkab. (vahet ei ole mitu korda hind sellest alast läbi jookseb ikka avad ala teises otsas STOP & REVERSE tellimuse.)

5. kui UK sessioon suleakse (eesti järgi kell 19:00) siis suled ka sina kõik tellimused..MITTE VAREM EGA HILJEM TÄPSELT KELL 19:00.

vaata kui lihtne on endale kindlaks jääda..samas see on huvitav harjutus, sest reeglina konto suureneb :D..siiski ise kasutan seda süsteemi tihtilugu sisenemiseks.

Tänagi sai nopitud sellise sisenemisega üle +150 pipsi..lisasin pildid oma ekraanist!..et siis jõudu distsipliini kasvatamisel ;)

margus
22-06-2009, 07:39
Olen samuti sarnast süsteemi uurinud-puurinud. Seda sai vist ka päris edukalt backtestida ja nii oligi, et mingil perioodil töötas ja siis jälle mitte.

ikre
22-06-2009, 15:49
Sellepärast ongi hea rakendada oma kontol suurusest omakorda SL. Algul kasutasin 10% aga leidsin, et ma olen ikka jube koba ja nüüd kasutan 6%. Lihtsalt on aegu, millal mitte kui miski ei tööta.

Näiteks: konto suurus 1 000 $ (SL 6%) siis kui olen kaotanud 60 $, lõpetan kauplemise kuni järgmise kuu alguseni siis alustan 940 $ jne.

..kui kuu keskel oli kasumis tehingud, mis viisid konto suurenemiseni siis iga konto suurenemise puhul arvestan lubatud konto langemise uuesti.

jaromir
25-06-2009, 09:50
Sellepärast ongi hea rakendada oma kontol suurusest omakorda SL. Algul kasutasin 10% aga leidsin, et ma olen ikka jube koba ja nüüd kasutan 6%. Lihtsalt on aegu, millal mitte kui miski ei tööta.

Näiteks: konto suurus 1 000 $ (SL 6%) siis kui olen kaotanud 60 $, lõpetan kauplemise kuni järgmise kuu alguseni siis alustan 940 $ jne.

..kui kuu keskel oli kasumis tehingud, mis viisid konto suurenemiseni siis iga konto suurenemise puhul arvestan lubatud konto langemise uuesti.

olen demo mänginud natukene aega ja kasutan ise sama mõttelaadi. olen aluseks võtnud, et minu konto suurus on 500$ ja SL on 3%. siiani on kõik korras. Lisaks mainiks ära ka selle, et kuna aega on piisavalt siis enamjaolt teen oma tehingu scalpinguga. Püüan selliseid 10 - 20 Pipsiseid(+spread) liikumisi(pole just suurema asi aga kui päevas teha 15 - 20 tehingut ja vähemalt pooled õnnestuvad siis peaks jääma plussi.

ikre
25-06-2009, 10:51
olen demo mänginud natukene aega ja kasutan ise sama mõttelaadi.....s jääma plussi.

Kui ma kuu lõpus oma tulemusi vaadates saan öelda, et keskmiselt teenisin päevas 20 pipsi siis võib igati rahule jääda.
Siiski minu keskseks kauplemise graafikuks on H4 graafik, kauplemise kanali laus on reeglina 500 pipsi, reeglina TP on pool sellest ja SL:TP suhe jääb tavaliselt 1:5 ja rohkem. Signaale peab kaua ootama, nii et kuna aega mul on siis ootab ka mind skalpija teekond ees, et veeta aega enne kui suurem ajagraafik signaali annab.

Väga hea kui sa oma skalpimise süsteemi ja kogemusi foorumis jagad!..ise olen kasutanud sellist süsteemi nagu kolm parti (3 ducks) sisenemiseks aga ei ole midagi teha tuleb skalpima hakata!