PDA

View Full Version : Moving averages SMA ja EMA

arhimeedes
12-06-2009, 23:51
Tere
Kas keegi oskaks täpselt lahti seletada kuidas see täpselt toimib?? Millejärgi ma peaksin perioodi määrama ja kuidas seda kõikke välja arvuatatakse?

Tervitades
Marx

ikre
13-06-2009, 03:55
MA'isd tavaliselt kasutatakse abiks trendi suuna (üles..alla..külgmine) määramise jaoks. Kindlasti on neid võimalusi palju, milleks neid kasutada aga ei hakka su pead segamini ajama.

SMA ja EMA lihtsalt arvutatakse teistmoodi, kes kumba ja mitut graafikul kasutab oleneb millist kauplemissüsteemi keegi endale ehitanud on.

SMA hakkab koledasti sakkima, sest uus pikk küünal muudab hinda liiga suurel määral ja seda teeb ta kahel korral..siis kui tekkis ja siis kui määratud perioodist (10) välja langes.

EMA arvutatakse teistmoodi, ta ei viska pikki küünlaid järsku perioodi lõppedes välja..ei oska sulle peast valemit kirjutada aga põhimõtteliselt EMA "pressib" küünlad perioodi lõpus kokku ja küünalde väärtused langevad vaikselt EMAst välja.

Perioodi parameetreid ei oska ma sulle soovitada. Sa pead leidma sellised väärtused, mis sinule sobivad..ja selles ei oska ma sind aidata.

Ise arvan MA perioodidest kerge nalja ja tõsidusega pooleks, et vahet ei ole, millise pikkusega MA on..ikka ta näitab midagi! :)

risto123
08-08-2009, 15:54
ma kasutan fibonacci numbreid

raulves
28-12-2009, 17:46
kuidas fibonacci numbrid töötavad

matix7
20-05-2010, 17:47
jah ma kirjutaks siinkohal paar rida ema - sma on üks asi mida tuleks jälgida
aga fibo on teine teema.ja see töötab väga hästi.
Jah //kui jälgid tervt süsteemi siis toimub ajaline nihe , mida näitavad ka indikaatorid
ja fibo liikumine kas üles ^ või alla . Ja nüüd vaadata kuhu poole trend liigub/ siis saab näha liikumist kas osta või müüa.

risto123
11-08-2010, 13:22
ma kasutan fibonacci numbreid

1. võimalus: MA väärtuseks fibonacci number. Ning need MA'd töötavad nagu resistance ja support. 1,2,3,5,8,13,21,34,55,89...

Aga pöhimõtteliselt võib anda ükskõik mis väärtuse, sest kui lähemalt vaadata siis hind jääb seisma vöi põrkab nende suvalt valitud väärtuste juures millalgi niikuinii.
Vahepeal siin katsetasin neid, aga kasumisse küll ei suutnud jääda...peaksid töötama trendi korral.