PDA

View Full Version : Testime süsteemi

margus
15-06-2009, 07:30
Kirjeldan alljärgnevalt testimisjärgus olevat kauplemissüsteemi ja raporteerin siin jooksvalt tulemustest ning seda siis eesmärgiga kasvatada oma puudulikku enesedistsipliini. Usun, et tehingute avalikkuse ette toomine sunnib mind süsteemi rangemalt järgima ja hoiduma kahtlastest tehingutest "sisetunde põhjal". Loodan samuti, et teema pakub huvi ka kaasvõitlejaile ning muidugi on siia oodatud kõikvõimalik arutelu ja heatahtlik kriitika.

Üldist juttu:
Testimisel kasutan 1000$ demokontot, kuna sellise summaga oleksin valmis esialgu ka reaalselt turule minema.

Money Management toimib põhimõttel - tehingu 1pip = 1$. Konto kasvades lisan iga järgmise tuhande juures 0,1 lot'i tehingumahtu ehk näiteks üle 3000$ konto juures 1pip = 3$, konto vähenedes vähendan mahte sama võrra. Nimetatud MM lubaks antud süsteemi juures vähemalt 4-5 järjestikkust ebaõnnestunud tehnigut, mis oleks täiesti piisav varu juhul muidugi, kui süsteem töötab.

Eesmärgiks sean 10% keskmiselt kasumit kuus, mis teeks kumulatiivselt kasvades (saadud kasu taasinvesteerides) aastaga 1000$ -> 2853$, mis oleks iseenesest ju täitsa äge tulemus.

Kuna ma ei viibi 24/5 arvuti juures, siis jääb kindlasti hulk soodsaid sisenemiskohte realiseerimata, kuid eks seegi ole osa testimisest, kuna ma ei plaani ka edaspidi monitori ees elama hakata.

Süsteem põhineb vaid tehnilisel analüüsil, kuid kindlasti oleks siinjuures kasulik jälgida ka fundamentaalseid näitajaid.
Võimalusel väldin kauplemist vahetult oluliste majandusuudiste avaldamise eelsel ja järgsel ajal (iga kuu esimesel reedel NFP jm).

Süsteem on rajatud järgmistele väidetele:
• Hind pendeldab ümber oma keskmise.
• Hind eelistab liikumist kujunenud koridoris, pikemad jõulised sööstud on pigem erand, kui reegel.
• Trendi jätkumine on tõenäolisem, kui selle pöördumine.

Kaubeldavad instrumendid:
Põhimõtteliselt võib süsteemiga kaubelda mida iganes, kuid testimisel jään valuuta põhipaaride juurde. Eelistan võimalikult väikese spreadiga paare. Minu subjektiivne arvamus on, et antud süsteemi puhul alluvad tehnilisele analüüsile paremini EUR/USD, AUD/USD, USD/CAD. Halvemini aga USD/JPY ja GBP/USD, kuid kuna G/U on teistest paaridest volatiilsem, siis on mõtekas sama spreadi juures ka seda kaubelda.

Teh. indikaatorid:
Moving Average 2 Linear Weighted High
Moving Average 2 Linear Weighted Low
Moving Average 2 Linear Weighted HL/2
Channel (tõmba alla) (http://www.hot.ee/ma6/Channel.mq4)

Reeglid:
Iga valuutapaari jaoks on korraga avatud 2 akent: W1 ja M5 (või M15).
W1 graafikule on lisatud kolm Moving Averaget, mis moodustavad keskmise joonega tunneli. M5 graafikul on vaid Channel.

http://www.hot.ee/ma6/1.gif
(screenid offline arvutist)

Nüüd otsin W1 graafikul (võib proovida ka D1 või MN graafikuid) valuutapaaride hulgast korrapäraste piirjoontega ja kujuga tunnelit. Kui moodustunud tunnel on korrapäratu/kaootiline/arusaamatu, siis seda paari hetkel ei kauple.
Tunnelis kauplen nagu kanalis klassikaliselt – tehingute suund äärtest sisse poole ja eelistatult trendi suunas.
Tõusvat trendi ostan keskmisest joonest madalamalt,
langevat trendi müün keskmisest joonest kõrgemalt,
külgsuunas liikumist kauplen tunneli mõlemast servast.
Mitte kunagi ei osta tunneli ülemiselt joonelt ega müü alumiselt joonelt! Kui trend on väga järsk, siis otsin analoogselt sisenemiskohti D1 või H4 graafikult.
Kui hind on jõudnud sobivasse tsooni W1 graafikul, avan tehingu alles siis, kui seda kinnitab Channel indikaator M5 (või M15) graafikul - indikaatori kalle peab vastama avamissuunale. Kuna Channeli kollane joon näitab viimase 34 küünla keskmist, siis püüan taas ostu tehingut sooritada kollasest joonest madalamalt ja müügi tehingut joonest kõrgemalt. Kui Channel jääbki vastassuunaliseks, siis tähendab see seda, et põrget tunneli servast ei toimunud ja tegu võib olla suurema trendi lõppemisega, jään ootama olukorra selginemist ja uusi võimalusi.

http://www.hot.ee/ma6/2.gif

Take Profit’i (TP) panen veidi enne W1 graafiku tunneli vastasserva
Stop Lose’i (SL) panen täpselt sama kaugele, kui TP (vbl peaks vähendama!?). Siin kasutan reeglit, et kui hind on liikunud minu jaoks vales suunas pooles ulatuses SL-st, siis nihutan TP tehingu avamiskohta. See annab võimaluse vale suuna võtnud turult veel kahjudeta väljuda. Sarnaselt võib toimida õiges suunas liikuval turul tuues SL-i tehingu avamiskohta, kui hind on jõudnud pooleni TP-st, see omakorda välistab võimaluse kasumis olevat tehingut kahjumiga lõpetada (Trailing Stop!?).

Ja veel:
Hinna liikumist prognoosidest saab alati rääkida ainult suuremast tõenäosusest, st ei ole olemas mingeid kindlaid reegleid, mida hind kindlasti alati järgib. Seetõttu ei saa ka mõne õnnestunud või ebaõnnestunud tehingu põhjal kinnitada, kas süsteem töötab või ei. Selle selgitab välja vaid pikemaajaline testimine.

Süsteem on päris lihtsalt järgitav ega nõua ööpäevaringset arvuti taga istumist.
Seni on tulemused olnud suht positiivsed, eks näis, kuidas avalik testimine minema hakkab, igatahes toon kõik tehingud siia välja ;).

Algne konto 18.06: 1000$
Konto jääk 21.07: 599$
Täielik häving! 10-st tehingust ainult 1 on olnud edukas! Süsteem justkui toimib, aga täpselt vastupidi!!! (paraku ise juba 4-ndat nädalat maakodus puhkusel, mistõttu internetile ligipääs harv ja juhuslik, peale puhkust tuleb asi uuesti tõsisemalt käsile võtta :cool:)

18.06 EUR/USD Sell @ 1.3951 (TP/SL 140p) Sulgus SL-i nihutamise tõttu 19.06 @ 1.3945 (+6p)
22.06 EUR/USD Sell @ 1.3904 (TP/SL 100p) Sulgus SL-i nihutamise tõttu @ 1.3900 (+4p)
25.06 AUD/USD Sell @ 0.7967 (TP/SL 100p) Sulgus SL (-100p)
26.06 AUD/USD Sell @ 0.8060 (TP/SL 150p) Sulgus TP nihutamise tõttu (+8p)
03.07 EUR/USD Buy @ 1.3997 (TP/SL 150p) Sulgus TP nihutamise tõttu (+8p)
03.07 GBP/USD Buy @ 1.6360 (TP/SL 200p) Sulgus SL (-200p)
07.07 USD/CAD Buy @ 1.1578 (TP/SL 100p) Sulgus TP (+100p)
13.07 AUD/USD Buy @ 0.7810 (TP/SL 100p) Sulgus SL (-104p)
16.07 AUD/USD Sell @ 0.7978 (TP/SL 120p) Sulgus SL (-120p)
16.07 GBP/USD Sell @ 1.6373 (TP/SL 200p) Sulgus TP nihutamise tõttu (+10p)
21.07 EUR/USD Sell @ 1.4205 (TP/SL 150p)
21.07 AUD/USD Sell @ 0.8151 (TP/SL 150p)
21.07 GBP/USD Sell @ 1.6419 (TP/SL 200p)

ikre
15-06-2009, 18:48
Päris hea! :)

Mulle meeldib süsteemi lihtsus, et vähe indikaatoreid..sigrimigrit ei ole sul ekraanil!

Esimene, mis silma hakkas oli see, et äkki on mõistlik kindlaks jääda, millistel graafikutelt signaale vaatad, et siis kui nädalaselt ei näe..ei hüppa teisele graafikule otsima..vähemalt mind teeb see pimedaks..aga eks inimesed on erinevad.

SL ja TP suhe on 1:1, et see ka natukene hirmutab. Äkki peaksid vaatama TP suuremalt graafikult?..pärast sisenemist jooksutad Trailingstopiga SL sisenemispunktini, paned käed tagumiku alla ja ootad, et hind suuremalt graafikult vaadatud TP jookseb?! :P..Ise viin SL breakeven punktini kui hind on liikunud 100 pipsi ja kui 150 pipsi minu kasuks siis liigutan +20 pipsi SL.. panen käed tagumiku alla ja ootan.

M15 graafikul ja sellise kanaliga nopid vist 20 pipsi kaupa. Samas niipalju kui ma aru olen saanud siis väikestel graafikutel skalpijad kasutavadki 1:1 suhet. Äkki on mõni edukas skalpija siin kes oskab rohkem sellel teemal kaasa rääkida?!

margus
16-06-2009, 07:34
Päris hea! :)

Mulle meeldib süsteemi lihtsus, et vähe indikaatoreid..sigrimigrit ei ole sul ekraanil!

Esimene, mis silma hakkas oli see, et äkki on mõistlik kindlaks jääda, millistel graafikutelt signaale vaatad, et siis kui nädalaselt ei näe..ei hüppa teisele graafikule otsima..vähemalt mind teeb see pimedaks..aga eks inimesed on erinevad.

SL ja TP suhe on 1:1, et see ka natukene hirmutab. Äkki peaksid vaatama TP suuremalt graafikult?..pärast sisenemist jooksutad Trailingstopiga SL sisenemispunktini, paned käed tagumiku alla ja ootad, et hind suuremalt graafikult vaadatud TP jookseb?! :P..Ise viin SL breakeven punktini kui hind on liikunud 100 pipsi ja kui 150 pipsi minu kasuks siis liigutan +20 pipsi SL.. panen käed tagumiku alla ja ootan.

M15 graafikul ja sellise kanaliga nopid vist 20 pipsi kaupa. Samas niipalju kui ma aru olen saanud siis väikestel graafikutel skalpijad kasutavadki 1:1 suhet. Äkki on mõni edukas skalpija siin kes oskab rohkem sellel teemal kaasa rääkida?!

Tore tagasiside! :)
Tegelikult esialgu plaanisingi vaid nädalasele graafikule keskenduda, aga kui seal signaale pole ja kangesti tahaks ikka kaubelda, siis süsteem peaks tegelikult ka teistel aegraamidel töötama. Eile näiteks oli ilus sisenemiskoht USD/JPY Monthly graafikul ning oma nö. mitteavalikul demol avasin prooviks müügitehingu, mis on hetkeks +198 pipsi tiksunud. Teine probleem on pikkade ja jõuliste turuliikumistega, kui on soov ikkagi rongi peale hüpata, peab sisenemiskohti otsima D1 või H4 graafikutelt, aga sellise sõidu lõpp on suht prognoosimatu minu meelest.

TP mõtlesingi seada suurema ehk Weekly graafikul oleva tunneli järgi, mis tavaliselt on kusagil 150-200p(G/U 300p) kandis ning Monthlyl muidugi veel laiem.
SL on suurevõitu jah, siin peaks tegelt testima erinevaid väiksemaid variante kindlasti.
Näis, mida tänane päev toob.

ikre
16-06-2009, 20:03
Neid signaale on tõesti jube keeruline ära oodata. Endalgi jube isu signaale otsima (loe tekitama hakata) siiski taban ennast järjest tihedamalt signaale tekitamast seal kus neid ei ole. Natukene aitab kaasa, et kasutan mitut süsteemi ja see annab kokkuvõttes rohkem signaale.

Eilne USDJPY jah..ise passisin ja sisenesin hind liikus kiirelt minu SL..sisenesin uuesti mõne tunni pärast ja kolm tundi hind vingerdas minu sisenemise punkti all. Ma kaotasin kannatuse ning väljusin..kohe kukkus hind rallima ja kihutas minu TP poole aga ilma minuta! :)

http://www.hot.ee/finger13/incoming/16.06_USDJPY.png

margus
18-06-2009, 07:29
Nende signaalide ootamine on piin küll, aga noh peamine, et neist kasu oleks.

Said ka siis vist vähemalt väikese kasumi oma tehingutega.

See U/J paar ongi Monthly graafikul tunneli alumisse serva jõudnud, nii et +300p oleks kenasti tiksunud, kuid paraku ei võtnud ma seda süsteemi avalikul testimisel arvesse. Kui eeldada, et tegemist on suht külgsuunalise liikumisega, võiks varsti nimetatud paaril ostu kohta otsima hakata. Monthly graafiku paariliseks võiks olla H1 või M30 Channeliga graafik.

Vaatan igal hommikul, et minu jaoks magusamad sisenemiskohad on öö või õhtu jooksul läbi käidud ja hetkehind taas vales tsoonis. Paraku olen ise õhtuti suvekodus, kus interneti pole, mistõttu saan praegu vaid päeviti Forexil toimuvat jälgida. Enivei, püüan asjaga tegeleda nagu saan :rolleyes:.

margus
18-06-2009, 12:40
EUR/USD SELL @ 1.3951
-----------
22.06
Kuna hind liikus pooleni TP-st, siis tõstsin SL-i avamispunkti lähedale, kus ka tehing sulgus.
Kui, oleksin SL-nihutamata jätnud, oleks rakendunud hoopis lõpuks TP, mis oleks toonud +140p, seega siis seekord tegi SL-i nihutamine karuteene. Jätkan esisalgu siiski SL-i nihutamist.
Konto +6p

ikre
18-06-2009, 20:42
Nende signaalide ootamine on piin küll, aga noh peamine, et neist kasu oleks.

Said ka siis vist vähemalt väikese kasumi oma tehingutega.

See U/J paar ongi Monthly graafikul tunneli alumisse serva jõudnud, nii et +300p oleks kenasti tiksunud, kuid paraku ei võtnud ma seda süsteemi avalikul testimisel arvesse. Kui eeldada, et tegemist on suht külgsuunalise liikumisega, võiks varsti nimetatud paaril ostu kohta otsima hakata. Monthly graafiku paariliseks võiks olla H1 või M30 Channeliga graafik.

Vaatan igal hommikul, et minu jaoks magusamad sisenemiskohad on öö või õhtu jooksul läbi käidud ja hetkehind taas vales tsoonis. Paraku olen ise õhtuti suvekodus, kus interneti pole, mistõttu saan praegu vaid päeviti Forexil toimuvat jälgida. Enivei, püüan asjaga tegeleda nagu saan :rolleyes:.

Seekord jäin kauplemisega miinusesse (mingi -24 pipsi). Esimesel sisenemisel jooksis hind kohe SL ja teistkordsel sisenemisel hind ärritas mind 3h sisenemise punkti all ja arvasin, et hind ei lähe minu suunas ja ostustasin väljuda (+ 2 pipsi). Pärast väljumist hind liikus siiski minu TP poole ja sellest kaugemalegi. Turg võib ikka teha ükskõik millal ükskõik mida! :P

ikre
18-06-2009, 20:53
EUR/USD SELL @ 1.3951

Sain sinu süsteemist alguses natukene valesti aru! Arvasin, et sa võtad SL ja TP hinnad 15 minuti graafikult aga sa teed seda nädalaselt. Ka nädalaselt need hinnad võttes jääb SL ja TP suhe siiski 1:1 :(

Äkki võtta SL 15 minuti graafikult ja TP nädalaselt. Vaatasin kiirelt, et SL 15 minuti graafikult oleks -35 pipsi ja TP nädalselt oleks +220 pipsi, suhe oleks sellisel juhul 1:6 antud kauplemise puhul, st. sa võid samal hinnaga sisenedes eksida vähemalt 3 korda ja ikka plussi jääda kui hind liigub nädalaset graafikult võetud TP hinnani. Tegelikult võiks ka 5 korda eksida ja plussi jääda aga ise üle 4 korra 1:6 ei siseneks.

margus
22-06-2009, 07:09
Seda SL-i vähendamise soovitust peaks tõsiselt kaaluma küll, sinu idee on päris hea. Igatahes reaalse rahaga kaupleksin küll väiksema SL-ga. Levinud arvamus on samuti selline, et SL ei tohiks olla suurem, kui 1/3 TP-st.

Siinkohal tahan kirjutada kogemusest, mis mu suhtumist TP ja SL kasutamisse päris põhjalikult muutis.
Nimelt oli periood, kus olin hullult pöördes igasugustest kauplemisautomaatidest – idee ju vahva, hoiad aga arvuti ööpäev läbi töös ja pappi vaikselt tiksub, ei emotsioone ega vaeva. Korjasin netist kokku kõikvõimalikke automaate, lihtsamaid koostasin ka ise. Mõnus oli muidugi see, et neid sai kiirelt backtestida ehk minevikuandmete peal jooksutades tootluse kohe ära näha. Testimiseks sai Alparist tõmmatud spetsiaalne 1 minuti history data ja Metatraderisse paigaldatud. Need andmefailid hõlmasid vist u. poolt aastat, kui ma õieti mäletan.
Testimisel sai automaatide parameetreid muuta, samuti sai testida erinevaid suvalise suurusega TP-sid ja SL-e. Tulemused olid minu jaoks selles mõttes üllatavad, et mingit üldist kalduvust või kehtivat reeglit TP ja SL-i osas ei olnudki olemas! Ehk siis mõni kuu oli kasumlik väike SL ja suur TP, teine kuu aga täpselt vastupidi! Mõni automaat tootis paremini väikese SL-ga, teine hoopis suurega, samuti olenes palju valuutapaarist, seatud parameetritest ja veel mitmest pisiasjast. Mässasin ja testisin neid ikka põhjalikult, koosatasin erinevaid tulemustabeleid jne, aga ma ei leidnud (kuigi oleks tahtnud) kahjuks mingit üldist seaduspärasust, et väike SL või vastupidi suur SL oleks kasumlikum.

Ilmselt sellist seaduspärasust ei saagi olemas olla, sest vastasel juhul oleks ju väga lihtne Forex-turul teenida. Kui aga üks teenib, peab keegi teine selle raha kaotama, mille vastu ta oma kauplemisstrateegiat muutes kindlasti kohe võitlema asuks.
Seega siis selline soovitus, et lõika lühikeseks oma kaotused ja lase kasumil kasvada, ei pea valuutaturul 100% paika.

Saadud kogemuse võiks vist kokku võtta nii, et väikese SL-ga kauplemine on tõenäoliselt küll psühholoogiliselt kergem ning jätab ka väiksema konto ulatuses rohkem mänguruumi, kuid ei pruugi iseenesest olla alati kasumlikum.

Arvan, et kauplemisstrateegia peaks sõltuma hoopis turu iseloomust.
Kui maailma majanduses või poliitikas on ärevad ajad ja turg teeb võimsaid liikumisi ühes ja teises suunas, peaks kasutama väiksemat SL-i ja suuramat TP-d, seda selleks, et osa saada pikematest sõitudest. Rahulikumal ajal aga, kui turg siksib suht kaootiliselt siia-sinna, võib edukamaks osutuda hoopiski väiksem TP, et ära noppida hulk väikeseid liikumisi, millede kasum kokku ületab üksikuid suuremaid kaotusi (parandage mind, kui eksin).

Ise arutlen süsteemi testides esialgu nii, et kui kasutada võrdset SL-i ja TP-d, siis ei mõjuta nende omavaheline suhe testimistulemusi ehksiis saab võimalikult adekvaatselt teada, kas signaalid ise on kasumlikud või mitte. Positiivse tulemuse puhul võiks aga edaspidi küll proovida SL-i vähendada ja siis võiks olla päris mõtekas sinu idee seada SL-ks Channeli vastasserv, kuna Channeli laius kajastab ka mingil määral perioodi volatiilsust.

ning tehinga ka:
EUR/USD sell @ 1.3905
Kuna hind jõudis hiljem pooleni TP-st, sai SL nihutatud avamispunkti lähedale, kus ka tehing sulgus. +4p

ikre
22-06-2009, 15:20
Selles mõttes on sul õigus, et oma süsteemile kindlaks jääd ja SL TP strateegiat muutma ei hakka. Isegi olen märganud, et kui teed omale reeglid valmis siis ei tohi neid muuta. Võib teha uue süsteemi uute reeglitega ja kui uus on kasumlikkust tõestanud siis alles vana "minema visata". Pealegi kui oma süsteemi iga päev muuta ja uusi ideesid rakendada siis ei saa varsti üldse aru mis ja kas signaal tuleb.

SL leidmine on ikka jube peavalu küll. Hind ikka kihutab ühest SL teise SL juurde. Turu tegijad ju ikkagi näevad kuhu enamus kauplejaid on asetanud oma SL ja sinna surutakse õlg sisse, et kauplemise mahtu tekitada ja hind saaks kuhugi liikuma hakata (reeglina vastas suunas, pärast enamuse kauplejate SL liikumist ja uute sisenejate kaasa haaramist).

Iroonilisem on see, et kui oleks inimene, kes kaupleb ja suudab kaotada 50% oma kontost ühe kuu jooksul ja kui mina avaksin ning sulgeksin positsioonid vastupidiselt siis võidaksin mina 50% oma konto suurusest. :)..kust leida sellist totut, kes oma tehinguid reaalajas avaldaks?..ei ole ühtegi huvitavat jututoa peale juhtunud, et chattijate vastu kaubelda..keegi teab siis soovitage tasuta forex jututube!

Mina näen hetkel suurt vaeva, et kaotusi väikeseks lõigata samas on sul õigus, et lase kasumil joosta ei tööta! Kogu aeg reklaamitakse, et TREND ON SINU SÕBER aga seda on ta 50% ajast..mul pole ühtegi sõpra, kes üks kord on ja teinekord ei ole minu sõber, nii et kui näen, et trend võib pöörduda siis tulen kauplemisest välja ja püüan uuesti siseneda kui näen signaali. Reeglina hind ei liigu minu TP ja kui siis toimub see hästi kiirest, sest algab ralli. Tavaliselt ikkagi hind jookseb SL, mida ma hinna liikudes järjest lähemale olen liigutanud, et ikkagi väljun kauplemisest kasumiga. Ka mina kasutan kanaleid TP määramiseks ja kui ma kanalist laiusest 30% kätte saab (mis siis, et hind ei liikunud TP) olen ma antud kauplemisega väga rahul.

margus
25-06-2009, 09:15
Päris keeruline jah see tehingust väljumiseks õigete tingimuste leidmine.
Üks idee, mida mõnda aega olen seedinud on selline, et tehingust väljumiseks kasutada samu põhimõtteid, mida sisenemisel, kuid täpselt vastupidi. Ehk siis kõiki tingimusi ja indikaatoreid vaadelda vastupidi.
Kui eeldada, et signaalid on õiged ja süsteem ikkagi töötab, peaks selline lähenemine andma ju kauplemisele juurde veel 50% efektiivsust.
Häda vaid selles, et ei viitsi kogu aeg arvuti taga passida, et tehing vastavate tingimuste täitumisel sulgeda, mistõttu peaks ikkagi lisaks ka SL-i ja TP-d kasutama. Kuid usun, et vaid teh. analüüsi põhjal kaubeldes oleks selline lähenemine õige küll.

ikre
25-06-2009, 11:22
Ma eile tõsiselt mõtlesin, et pean ikka oma tehingust väljumise strateegia ümber mõtlema. Reeglina õnnestunud sisenemise puhul käib tehing +50 kuni + 200 pipsi ära, loomulikul selleks ajaks olen ma SL piisavalt lähedale liigutanud, et väljun kauplemisest ikka kasumiga aga see vaev (nt. +20 pipsi) ei tasu ära või oodata kuni hind TP jõuab, sest oma ajaloost võin öelda, et TP jõuab hind väga harva (vähemalt väiksematel graafikutel H4 ja H1) pigem hind ikka liigub tagasi asetatud SL.

Plaani siis kasutama hakata osalist väljumist, et pärast sisenemist kui hind on liikunud 10 % kanali laiusest siis võtan 1/3 tehingu suurusest välja, 20% kanali laiusest siis 1/2 tehingu suurusest välja ning viimase jätan TP liikumist ootama. TP mõtlesin ka hakata kasutama soft TP, et kirjutan TP hinna üles, mitte ei sisesta tellimusele ja kui küünal on soft TP puudutanud siis otsustan, mida teen. (midagi sarnast võiks ka SL suunas välja aretada ja proovida).

Kusagil isegi olen mingit skripti näinud, mis kaupleb sinu vastu..samas see ei tööta ju kui sa tead, et sa ise enda mõtlemise vastu kaupled..võimalik, et saavutaks suuremat edu kui lihtsalt kulli ja kirja visata!..teaduslikult tõestatud fakt, et tulemused paranevad mitmekordselt kui inimene ise ei suuda otsustada ja laseb, nt. mündil enda eest otsustada ja siis vastavalt sellele tegutseb.

Mul hakkab sellest tehnilisest analüüsist ja indikaatoritest kopp ette saama :D..neid pagana trendijooni ja lippe ja ja ja..mida iganes võib igale poole joonistada. Pigem vahin rohkem paremat graafiku äärt kui graafiku keskmist osa. Iga kuu leian, et koristan oma ekraani järjest puhtamaks. Indikaatorid nii kui nii näitavad midaiganes ISE tahan näha, milleks mul neid vahtida vaja on..siiski päris ilma ei oska. MA'sid jään ikka kasutama. Fundamentaalset analüüsi ei kasuta valuutaga kauplemisega üldse..eks kes kuidas!?

margus
25-06-2009, 14:16
see jupi kaupa kasumi realiseerimine on hää mõte, kuid nõuab siis ka arvuti lähedal viibimist

Signaal ka:
AUD/USD Sell @ 0,7967 (SL ja TP 100p)
Liikus küll kolmandikuni TP-st, kuid realiseerus siiski täielik SL (-100p)

ikre
25-06-2009, 21:48
Sinu kauplemissüsteemi puhul on tõesti kanal liikuv minul on kanali laius alati sama (kasutan EMA'st ehitatud kanalit), et pärast sisenemise koha leidmist saan täpselt välja arvutada, kuna kasumit pean välja võtma kui soovin osalist kasumit võtma hakata..juba viisingi oma kauplemis plaani tabelisse muudatused sisse.

AUD/USD näeb ka minu süsteemis hea välja aga hetkel veel ei sisene, sest spread on 5 pipsi, mida pean jube kalliks eks homme vaatan uuesti.

margus
26-06-2009, 07:27
AUD/USD näeb ka minu süsteemis hea välja aga hetkel veel ei sisene, sest spread on 5 pipsi, mida pean jube kalliks eks homme vaatan uuesti.

5p spread paneb mõtlema küll, ise demotan Almaforexi demol, kus põhipaaride spreadid kõik 1p

Ja signaal ka:
AUD/USD Sell @ 0.8060 (TP/SL 150p)
Taas liikus pooleni TP-st ning seejärel pooleni SL-st, kuna olin mitu päeva arvutist eemal jäin TP nihutamisega hiljaks, kuid sellegipoolest sulgus TP lõpuks avamiskoha lähedal, (+8p)

ikre
30-06-2009, 15:40
5p spread paneb mõtlema küll, ise demotan Almaforexi demol, kus põhipaaride spreadid kõik 1p

Parem jään esialgu paikseks kuni leidub mõnigi paar, mille spread üle 3 pipsi ei ole. Mulle admiralis meeldib, keegi ei tülita ega pommita sind ettevõtte poolt, vahel olen prooviks demo kontosid mujale teinud ja kus siis hakkasid igasugu reklaami ja sodi saatma.

Demotamise ajal ei mõelnud speradi suurusele aga nüüd jah. Üldse jube keeruline on raha ja panuste suurendamisega ära harjuda. Nii kui panust suurendan nii kauplemise tulemused halvenevad mõneks ajaks kuni rahaga ära harjun.

margus
03-07-2009, 11:13
EUR/USD Buy @ 1.3997 (TP/SL 150p) (+8p)
GBP/USD Buy @ 1.6360 (TP/SL 200p) (-200p)

Edaspidi kajastan tehinguid esimese postituse lõpus!