PDA

View Full Version : Skalp Süsteem "3 PARTI"

ikre
26-06-2009, 00:45
Tahtsin jagada ühte kauplemissüsteemidest, mida ma kasutan tihtilugu sisenemiseks. Kuna enamus tegevusest käib 5
minutilisel graafikul siis võib öelda, et tegemist on skalpimise süsteemiga.

Mulle meeldib süsteem, et kasutatakse ainult 60 SMA indikaatorit, mis joonistatakse H4, H1 ja M5 graafikule

Midagi selgusetuks jääb siis küsige. Kes proovivad ja kasutama hakkavad võite vabalt oma tulemusi ja ideesid siia
postitada. Proovin ajapikku ka ise mõningaid näiteid siia üles riputada.

Esimene part on H4 graafik:
Tuleb vaadata, kas hind asub 60 SMA all või üleval. Kui hind on üleval 60 SMA'st siis kaupleme ainult üles kui all siis
ainult alla.

Teine part on H1 graafik:
Kui me vaatame tunnisele graafikule ja hind ei ole samas suunas 60 SMA suhtes nagu seda oli H4 graafikul siis on H4 ja H1 graafikud vastuolus ja me ei kauple vaid ootame kui mõlemal graafikul on hind kas 60 SMA all või üleval. Juhul kui mõlemad on samas suunas võime liikuda edasi kolmanda pardi juurde. (hind 60 SMA all tähendab, et küünal peab olema sulgunud all)

Kolmas part on M5 graafik:
M5 graafikul kaupleme samas suunas, mis olid H4 ja H1 graafikud. Oletame, et H4 ja H1 asetses hind 60 SMA all siis müüme kui M5 graafikul hind läheb läbi 60 SMA. Kui hind on just läbinud 5 minuti graafikul 60 SMA siis igaks juhuks oodata kuniks hind tagasi üles liigub ei ületa viimast kõrget ja liigub madalamale viimasest madalamast. Kui süsteem lubab ainult müüa siis müüma peab 60 SMA lähedal. Kui hind on liiga kaugele alla 60 SMA liikunud siis on oht, et hind on ülemüüdud ja tõenäoliselt võib olla siis hilja müüa. Ostmise puhul käituda teistpidiselt

STOP-Loss (SL)
Siin on vaba ruumi oma enda reeglite tegemiseks. Juhul kui kaupleme alla ja hind peaks kerkima 60 SMA peale üle 20 pipsi siis on seda palju ja õigem on kauplemisest väljuda. Kui hind liigub järjest madalamale siis on mõttekas SL ka hinna liikumise suunas liigutada. Võib hoida SL langevast 5 minuti graafiku 60 SMA'st 10 pipsi kõrgemal ja lasta koos hinnaga langeda. Võib otsida SL kohti näiteks 30 minuti graafikult.

Eesmärk (TP)
TP võib kasutada toe ja vastupanu alasid, neid on lihtne märgata suurematel graafikutel kui 5 minutilisel. Samas ei peagi TP määrama (siiski on hea kui mingi eesmärk silme ees on), sest liigutame SL hinnale ligemale kuni hind pöördub puudub SL ja viib meid kasumiga kauplemisest välja.

jaromir
26-06-2009, 07:56
tänan info jagamise eest. Kuna olen alles väga algaja siis iga nõuanne/näidis/plaan on tere tulnud. Terminid on mulle veel vähe segased. Kas oleksid nii lahke ja märgiks lühendite,esmakordsel kasutamisel, järgi sulgudes mida see lühend täpselt tähendab.

ikre
26-06-2009, 11:25
Kindlasti postitan siia ka näidiseid!

Ma ei saa ju kõike lihtsaks teha ja ilma lühenditeta kirjutada. Ikka on termineid, mida kauplemisest võõrad inimesed ei mõista..isegi termineid, mida ma ei oska eesti keelde tõlkida.
Mäletan kui ise metatraderi esimest korda lahti võtsin..süda läks pahaks, nii et küsi julgesti lühendi tähendust kui aru ei saa ja ma proovin neid rohkem lahti seletada.

Lisasin pildi kuidas näeb 5 minuti graafik välja.

margus
30-06-2009, 13:09
Hea lihtne süsteem trendival turul kauplemiseks!

ikre
30-06-2009, 15:17
Hea lihtne süsteem trendival turul kauplemiseks!

Täpselt!

Hetkel ütleks, et peamised valuutapaarid otsivad kuhu poole liikuma hakata ja tuleb skalpimisega ettevaatlik olla.

raulves
28-12-2009, 16:29
tere

kus kohast saaks selle 3 duck indikaatori

margus
28-12-2009, 17:13
60 SMA = Moving Average, MA method:Simple, period:60
vaata MetaTaderi indikaatorite hulgas

raulves
28-12-2009, 17:34
suured tänud !!!