PDA

View Full Version : Andrew's Pitchfork

MarioT
19-08-2009, 16:14
Otvorena je nove tema koja će biti bazirana na Andrew's Pitchfork analizi, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

MarioT
20-08-2009, 15:28
Pa da krenemo.....

MarioT
25-08-2009, 10:40
U ovom primjeru vidimo neke od time točaka na koje cijena odlično reagira, nastale korištenjem Pitchfork tehnike.

MarioT
25-08-2009, 10:54
Primjer osnovnog principa

meomel
29-12-2009, 09:31
Pozdrav
Evo ja sam novi na forumu i naletim na ovaj post posto nema puno informacija o ovome ja ja bi jako zelio da naucim na pravilan nacin koristit ovu tehniku.
Zamolio bih te da malo opsirnije objasnis ovu metodu.

Pozdrav Damir

Global
31-12-2009, 10:45
Pozdrav
Evo ja sam novi na forumu i naletim na ovaj post posto nema puno informacija o ovome ja ja bi jako zelio da naucim na pravilan nacin koristit ovu tehniku.
Zamolio bih te da malo opsirnije objasnis ovu metodu.

Pozdrav Damir

Kanalska tehnika razvijena od Dr.Alan Andrewsa koja koristi 3 paralelne trend linije kako bi pokazala support i resistance. Tri paralelne linije su stvorene od 3 uzastopne glavne najviše točke ili najniže.

http://i50.tinypic.com/10dcfgl.gif

Ovdje je primjer Andrewsove račve tokom uptrenda (za gore). Točka A ide prema točki B, zatim se vraća u točku C, zatim nastavlja svoj uptrend.

Prvo nađite zadnji low, to je točka A. To je mjesto gdje će početi median linija. Zatim nađite najvišu kretnju od točke A, to je točka B. Slijedeća točka se nađe gledajući najniži povrat od točke B, to je točka C.
Račva pokazuje kontinuirane točke supporta i resistance. U biti, treba prodavati (sell) kad se cijena digne do gornje linije, linija B, i uzeti profit kad cijena dosegne srednju liniju, liniju A. Isto treba kupiti (buy) ako cijena padne do niže linije, linije C i uzeti profit kad se ponovo digne do srednje, linije A.