PDA

View Full Version : meta trader pocket pc nie łączy z netem

broker86
29-11-2009, 11:49
Zainstalowałem platformę metatrader do inwestowania na forexie i na wi fi łączy się bez problemu, ale bez wifi wogóle nei chce nawiązać połączenia internetowego, mimo że np włączając przeglądarkę opery zainicjuje połączenie gprs. Posiadam telefon samsung i780. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem aby program meta trader po uruchomieniu łączył się z internetem?

Adrian8891
27-02-2011, 14:41
Ten program sam z siebie nie łączy się z netem. Prościej jest wgrać dodatek inicjujący połączenie GPRS od razu po uruchomieniu telefonu. Sprawa rozwiazuje sie automatycznie.

szymon77
08-06-2011, 22:19
Zainstalowałem platformę metatrader do inwestowania na forexie i na wi fi łączy się bez problemu, ale bez wifi wogóle nei chce nawiązać połączenia internetowego, mimo że np włączając przeglądarkę opery zainicjuje połączenie gprs. Posiadam telefon samsung i780. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem aby program meta trader po uruchomieniu łączył się z internetem?

Mam bardzo podobny problem. Korzystam z Android Trader i w chwili kiedy zmieniam polaczenie z Internetem przez siec GSM nie moge sie zalogowac. Po uplywie kilku chwil pojawia sie komunikat ze uplynal czas na zalogowanie sie. Kiedy lacze sie z WIFI wszystko jest ok. Kilka dni temu nie bylo takich problemow. Korzystalem wowczac z konta demo. Dzisiaj nie moge zalogowac sie na na konto rzeczywiste jak i demo rowniez. Polaczenie z Internetem za pomoca GSM napewno dziala, usunalem pliki cookie, hasla, historie etc. Odinstalowalem aplikacje i zainstalowalem ponownie. Poziom sygnalu nadawania sieci komorkowej jest zblizony do maksymalnego. Jesli ktos mial podobny przypadek i wie jak sobie z tym poradzic, bardzo prosze o pomoc.