PDA

View Full Version : S/L savaitgali

Alvydask
23-04-2010, 08:41
Labas. Savaitgali 2010/03/09-03/12 ivyko nemazas EUR/USD kainos pasikeitimas. Mano pozicija buvo sell, S/L 25 punktai :p . Pirmadieni pamaciau kad S/L suveike po panasiai 150 punktu :eek: . Kodel? Iskarto aciu uz atsakyma.

Admin
23-04-2010, 10:00
Labas. Savaitgali 2010/03/09-03/12 ivyko nemazas EUR/USD kainos pasikeitimas. Mano pozicija buvo sell, S/L 25 punktai :p . Pirmadieni pamaciau kad S/L suveike po panasiai 150 punktu :eek: . Kodel? Iskarto aciu uz atsakyma.
Laba diena,

Kaip supratome, Jūs kalbate apie demonstracinę sąskaitą 626065. Turbūt turite omenyje ne kovo mėnesį, bet balandžio? Taip, tikrai 04/10-04/11, per šeštadienį ir sekmadienį (t.y. nedarbo dienomis, kai pagrindinė prekybos sesija uždaryta), įvyko reikšmingas EUR/USD kurso pasikeitimas.

Nurodytos Jūsų orderyje kainos po savaitgalio gap'o rinkoje tiesiog neegzistavo ir todėl orderis buvo uždarytas pagal geriausią kainą po gap'o. Tai galima matyti iš orderio komentaro: "[sl/gap]" (sugeneruotas automatiškai uždarymo momentu). Atsižvelgiant į sutarties su klientu sąlygas, tai leidžiama tuo atveju, jeigu nėra rinkos kainos, pagal kurią galima būtų įvykdyti Stop Loss orderį be praslydimo. Pavyzdžiui, jeigu prekyba vyksta per nedarbo dienų gap'ą, kai rinka užsidaro ir atsidaro skirtingomis kainomis (apskritai, tokia strategija yra gana rizikinga).

Tokie dideli gap'ai per savaitgalį yra labai retas dalykas ir įvyksta dėl išskirtinių fundamentaliųjų faktorių. Šiuo atveju, dėl ilgai laukto ES sprendimo, kuris buvo priimtas būtent savaitgalį - padėti Graikijai (Euro zonos šalis) susidoroti su finansų krize.

Alvydask
23-04-2010, 12:12
O jaigu nuostoliui padengti butu neuzteke depozito,kas tada???????????

Admin
23-04-2010, 12:17
O jaigu nuostoliui padengti butu neuzteke depozito,kas tada???????????
Nieko ypatingo: šios sąskaitos balansas galėtų tapti neigiamas. Bet tokiais atvejais Jūs turite galimybę arba atidaryti naują sąskaitą Treiderio Kabinete su nuliniu balansu, papildyti ją ir prekiauti toliau, arba išsiųsti mums prašymą dėl balanso korekcijos iki nulinio lygio senoje sąskaitoje. Taigi Jūs neprarasite daugiau piniginių lėšų, negu pradinis depozitas.

Alvydask
23-04-2010, 14:38
Vot man kaip bambukui nedaeina.Jaigu niekas nedirba,kaip kaina gali reguoti i naujienas?Mano manimu ji turetu pradeti keistis pirmadieni,kada visi prasikrapste akis ir atsigere kavos pradeda prekiauti.Ar sedi koksnors dede kuris nusprendzia pagal naujienas kiek ta kaina turi pasikeisti.Nepykit uz isilavinimo trukuma.

Admin
23-04-2010, 15:27
Vot man kaip bambukui nedaeina.Jaigu niekas nedirba,kaip kaina gali reguoti i naujienas?Mano manimu ji turetu pradeti keistis pirmadieni,kada visi prasikrapste akis ir atsigere kavos pradeda prekiauti.Ar sedi koksnors dede kuris nusprendzia pagal naujienas kiek ta kaina turi pasikeisti.Nepykit uz isilavinimo trukuma.
Savaitgaliais įvairiose pasaulio šalyse vis tiek vyksta valiutos keitimo operacijos, atliekami tam tikri tarptautiniai atsiskaitymai ir pan. Juose jau pradedama atsižvelgti į pasikeitusias rinkos sąlygas. Kai kuriose bankų prekybos platformose, kur valiutos pirkėjas ir pardavėjas visada suvedami tiesiogiai, prekyba didelės vertės sandoriais nesustabdoma ir poilsio dienomis. Be to, prieš atsidarant pagrindinei prekybos sesijai, stambiausiuose bankuose jau būna susikaupę daug pavedimų valiutos pirkimui/pardavimui, kurie ir formuoja paklausos/pasiūlos kainas atidarymo momentu, nes iškart pradedami vykdyti. Egzistuoja dar daug papildomų faktorių, paminėjau pagrindinius.