PDA

View Full Version : Tulumaks: Eesti vs Välismaa

conor
24-06-2010, 04:13
Ehk oskab keegi nõu anda, mis skeemiga oleks kõige parem forexi kontolt raha välja kanda. Küsimus puudutab just tulumaksu.

Eesti kodanikuna peaksin maksma Forex'il teenitud tulu pealt tulumkasu. Minu personaalne dilemma on aga see, et ma pole juba 3a eestis käinud ning erilist huvi sealseid pudrulojuseid :rolleyes: niisama heast tahtest toita ei ole.

Ütleme, et ma resideerun teises riigis (mitte EU), kus ma maksan küll makse, kuid palju väiksemaid, oman pangakontot jne. Nüüd, kui ma kannan Eesti kodanikuna Forexil teenitud tulu välja sellese teise riiki kus elan, siis mis kohustused on mul Eesti Vabariigi ees? Saan aru, et see oleneb suuresti riikidevahelistest lepingutest? Ei tundu loogiline (aus) makse maksta, sest raha ei ole kordagi Eesti majandusruumis käinud.

Ehk siis, ilustatud variant oleks sellinne: Elan kusagil maksuparadiisi-palmisaarel. Istun palmi all ja trade'in Forexil. Ühel hetkel kannan oma raha välja maksuparadiisi-palmisaare kontole. Kas pean maksma EV migeid makse?

risto123
31-08-2010, 21:10
loe näiteks siit: sealt saad juba ise edasi uurima hakata...PS:ilmselt sa oled juba sealt lugenud ja tead asja.

https://www.swedbank.ee/private/investor/smartInvestor/taxes

"~kui oled Eesti maksuametisse registreeritud asukohaga füüsiline isik, siis pead maksma saadud tulude eest 21% tulumaksu, millest 27000 eeku on maksuvaba".

Kui Eestis parasjagu ei asu aga oled ikkagi Eesti "maksuametis arvel" siis nuumad EV'd.

Huvitav, kas siis Eesti maksuamet näeb minu Singapuri pangakontol tehtud tehinguid?? Ühesönaga jään vastuse völgu, tahaks ise ka teada, kuidas see asi ikkagi käib.

krt :D ma vöiks ka juba niikaugel oma järjega olla, et sellised mured tekivad!