View Full Version : Kas kokias strategijas naudoja?
Idomu, kas kaip prekiauja? :) kokios strategijos naudoja? :) ar, kokias bande naudoti ir nepatiko? :)
CITATA(Dzhini @ Sep 3 2007, 10:23 AM) 5745
Idomu, kas kaip prekiauja? :) kokios strategijos naudoja? :) ar, kokias bande naudoti ir nepatiko? :)
Pradek nuo saves.Butu labai idomu. :)
Sveiki kolegos,
Jei kalbėti apie strategijas, manau nėra tokių strategijų, kurios pastoviai neštų pelną, ir su ja tu pasiektum aukštumas. Taip dažniausiai mano pradedantieji, kad išrasiu/rasiu internete strategiją, kuri man sėkmingai dirbs, o aš gulėsiu Havajuose. Forex'as tai sunkus darbas, stresas, neskaičiuojamos darbo valandos, nuolatinis mokymasis. Yra sakoma, "jei čia būtų taip lengva, visi seniai būtų milijonieriai", o realybė tokia, kad 95% dalyvių praranda pinigus. Ir tik sunkiai padirbęs pradžioje, po kiek laiko pradedi matyti rezultatus. Žinoma, tikslas (finansinė nepriklausomybė) pateisina priemones (sunkų darbą). Taip pat, čia negali paprekiauti mėnesį, po to mėnesį neįsijungti grafikų, turi būti nuolatinis darbas, nuolatinė analizė. Mano nuomone, geriausia strategija: žiūrėti į "pliką" grafiką (be jokių imantrių indikatorių, per kuriuos nebeatskiri grafiko nuo meno šedevro) ir naudotis savo galva. Žinoma toleruotini fundamentalūs indikatoriai, tokie kaip "trend lines", "patterns", "candlestick formations". Kaip sakoma, "Keep it simple". :)
P.S. Visa informacija tai tik mano asmeninės mintys, kurios nebūtinai sutampa su realybe. :D
Jei kalbėti apie strategijas, manau nėra tokių strategijų, kurios pastoviai neštų pelną, ir su ja tu pasiektum aukštumas.
Labai labai klysti , tokios strategijos YRA, gal paprasčiausiai neteko susidurti su žmonėmis perkaiujančiais pagal šias strategijas.
quote name='N3XuS' date='Sep 6 2007, 08:46 PM' post='5875']
Mano nuomone, geriausia strategija: žiūrėti į "pliką" grafiką (be jokių imantrių indikatorių, per kuriuos nebeatskiri grafiko nuo meno šedevro) ir naudotis savo galva. [/quote]
Sutinku 100%, bet vien žiūrėti neužtenka, reikia mokėti skaityti grafikus ir sėkmingai tai pritaikyti prekyboje.
Žinoma toleruotini fundamentalūs indikatoriai, tokie kaip "trend lines", "patterns", "candlestick formations". Kaip sakoma, "Keep it simple". :)
Čia jau pats sau prieštarauji. :(
Kaina ir tik kaina yra pirminė, o visi indikatoriai tik atspindi kainos istoriją.
Tai tik AMN(asmeninė mano nuomonė) :)
Sutinku, kad tokios strategijos yra, ir ju net gana nemazhai... kitas dalikas - kad kiekvienas ieshko ka-nors "pagal save", kad butent jam butu patogu ir komfortishkai priekiauti... :)
dar daugiau pasakysiu: du treideriai, kurie prekyboje naudota ta pati strategija, gali tureti visishkai skirtingus rezultatus... vienas i pliusa, o kitas - i minusa... as net pazynojau asmenishkai du draugus, kurie prekiavo pagal ta pati shema, bet rezultatai buvo skirtingi...
CITATA(Natali @ Oct 3 2007, 08:08 PM) 6246
Mano prekybos sistemoje nėra indikatorių , kanalų, skriptų, nereikalingi jokie ekspertai -tiktai plikas grafikas, todėl šiuo atžvilgiu manau man problemų nekils.
Natali
jei ne paslaptis, o kokia tavo prekybos sistema?
Sprendžiant iš to kad naudoji tik pliką grafiką prekiauji tik remdamasi fundamentalia analize?
Ar turi kažkokią naujos kartos progresyvią sistema?
Būtų labai įdomu sužinoti.
CITATA(Titan @ Oct 4 2007, 12:02 AM) 6249
Natali
jei ne paslaptis, o kokia tavo prekybos sistema?
Sprendžiant iš to kad naudoji tik pliką grafiką prekiauji tik remdamasi fundamentalia analize?
Ar turi kažkokią naujos kartos progresyvią sistema?
Būtų labai įdomu sužinoti.
Sveiki,
Labai paprasta. Atsidarai barų grarfiką ir darai MN, W ir D analizę.
Viskas paremta istorija-ji kartojasi( deja daugiau nieko pridurti negaliu)
Sulauki signalo ir perki arba parduodi. Kartais tenka laukti 3-4 savaites .
90% sėkmės psichologija ir kantrybė-laukti, laukti ir dar kartą laukti.
Pavyzdžiui, aš jau rugpjūčio mėnesį žinojau, kad Eur/Usd bus 1,40. Bet vien žinoti neužtenka, reikia mokėti tai realizuoti ir.... paversti pinigais. Deja tarp žinijimo ir realybės man asmeniškai dar didelė praraja :(
Tačiau tiltą jau pradėjau statyti. tikslas 10-20 % per mėnesį nuo depozito.
Viena vieša "paslaptis". Koks Swapas teigiamas ir didžiausias Admirale? Atsakymas -GBP/JPY long 2,73.
Praeitą mėnesį laikiau atidarytą poziciją 10dienų, rezultate +130USD vien už pozicijos perkėlimą (vėlgi pritrūko kantrybės ir poziciją uždariau su mažu pliusu).Todėl stengiuosi prekiauti tomis poromis, kurių Swap yra teigiami. Šiuo metu tai yra krosai su jena.
O visi indikatoriai, man jau praeitas etapas. Patikėk per juos nelabai matydavau grafiką. Pagrinde naudodavau treiderių sukurtus arba patobulintus indikatorius ar skriptus, kompas tiek "valgydavo" trafiko, kad pastoviai strikdavo.Užtat dabar grafikai nuogi :D
Tiesa naudoju vieną skriptą, kuris apskaičiuoja poros MN, W, D ir t.t. baro ilgį (judėjimą per mėnesį, savaitę,dieną, mano sistemai tai yra svarbu) ir dar indikatorių RSI, kuris kartais yra reikalingas darant analizę 4H grafike.
Sėkmės prekyboje
CITATA(Natali @ Oct 4 2007, 10:39 AM) 6256
O visi indikatoriai, man jau praeitas etapas. Patikėk per juos nelabai matydavau grafiką. Pagrinde naudodavau treiderių sukurtus arba patobulintus indikatorius ar skriptus, kompas tiek "valgydavo" trafiko, kad pastoviai strikdavo.Užtat dabar grafikai nuogi :D
Tiesa naudoju vieną skriptą, kuris apskaičiuoja poros MN, W, D ir t.t. baro ilgį (judėjimą per mėnesį, savaitę,dieną, mano sistemai tai yra svarbu) ir dar indikatorių RSI, kuris kartais yra reikalingas darant analizę 4H grafike.
Sėkmės prekyboje
Tada jei ne paslaptis, kokia tavo patirtis prekiaujant forex'e?
Čia aš klausiu kad žinoti pas ką kreiptis kai reikės profesionalo patarimų! :)
CITATA(Titan @ Oct 4 2007, 01:24 PM) 6267
Tada jei ne paslaptis, kokia tavo patirtis prekiaujant forex'e?
Čia aš klausiu kad žinoti pas ką kreiptis kai reikės profesionalo patarimų! :)
Greitai bus du metai. O patirtis priklauso nuo daugelio faktorių-ar tai tik hobis, kiek laiko gali skirti Foreksui, finansinės galimybės ir t.t.
Aplamai dabartinės prekybos sistemos mokiausi intensyviai tris mėnesius, antras mėnuo prekiauju pagal ją. Ankstesnis laikotarpis skaitau buvo tik bendras išsilavinimas.
Taigi esu tik kelio pradžioje į profesionalizmą.
O profesionalais tapsime jei visą laiką judėsime į priekį: mokysimės vieni iš kitų, dalinsimės patirtimi, kaupsime žinių bagažą, domėsimės naujovėmis.
Sėkmės prekyboje
c.justas
04-10-2007, 15:20
Natali, šitą sistemą pats galvojai? Ar tai koks sistemų kratinys? Daug laiko praleidi prie grafikų? Ar užtenka ryte padaryt analizę? (visgi dideli TF (MN, W, D)nieko čia daug per dienas neprianalizuosi)
CITATA(c.justas @ Oct 4 2007, 04:20 PM) 6286
Natali, šitą sistemą pats galojai? Ar tai koks sistemų kratinys? Daug laiko praleidi prie grafikų? Ar užtenka ryte padaryt analizę? (visgi dideli TF (MN, W, D)nieko čia daug per dienas neprianalizuosi)
Sveiki,
Tai treiderio 10metų sukaupta patirtis.Yra signalai pagrinde D ir W, bet keli yra ir 15 ar 30min grafikuose.Svarbu jų nepražiopsoti.Vienai porai reika 5-10min, bet prekybinio plano sudarymas užtrunka ilgiau.
Pavyzdžiui žinau kuria kryptimi valiuta mažiausiai dar dvi savaites judės.
CITATA(Natali @ Oct 4 2007, 04:41 PM) 6288
Sveiki,
Tai treiderio 10metų sukaupta patirtis.Yra signalai pagrinde D ir W, bet keli yra ir 15 ar 30min grafikuose.Svarbu jų nepražiopsoti.Vienai porai reika 5-10min, bet prekybinio plano sudarymas užtrunka ilgiau.
Pavyzdžiui žinau kuria kryptimi valiuta mažiausiai dar dvi savaites judės.
Natali man labai idomu butu suzinoti, kokie tai yra signalai? O taip pat is kur tu suzinojai apie sia sitema/strategija. Ir kiek tau sios zinios kainavo.
As sutinku kad kiekvienas pasirenka strategija pagal save. Neisizeisk, bet pora indikatoriu kuriuos as naudoju automatiskai parodo I kuria puse judes kaina. Veikia ant bet kokio periodo. O visas ''analizes'' laikas nueina optimalios iejimo/isejimo vietos pasirinkimui, bei optimaliam orderio didziui bei orderiu kiekiui pasirinkti.
Su pagarba.
CITATA(Titan @ Oct 4 2007, 06:30 PM) 6292
Natali man labai idomu butu suzinoti, kokie tai yra signalai? O taip pat is kur tu suzinojai apie sia sitema/strategija. Ir kiek tau sios zinios kainavo.
As sutinku kad kiekvienas pasirenka strategija pagal save. Neisizeisk, bet pora indikatoriu kuriuos as naudoju automatiskai parodo I kuria puse judes kaina. Veikia ant bet kokio periodo. O visas ''analizes'' laikas nueina optimalios iejimo/isejimo vietos pasirinkimui, bei optimaliam orderio didziui bei orderiu kiekiui pasirinkti.
Su pagarba.
Sveiki,
Svarbiausia , kad Tau tie indikatoriai tinka ir jų pagalba galima gerai uždirbti, o visa kita yra nesvarbu.Jeigu iš Tavo PS(prekybinės sistemos) galima per mėnesį uždirbti 10-20% pelno, t.y. šaunu.
Signalai yra mėnesio, savaitės, dienos žali, raudonai-žali ir raudoni( aš nejuokauju). Manau Tau tai nieko nesako. Deja , daugiau nieko negaliu pridurti, mane saisto įsipareigojimai ir sutartis.
Apie šią sistemą sužinojau viename forume, tiksliau per Skype.Pasiūlė porą mėnesių stebėti realią prekybą.
Čia nėra kažko tai stebūklingo ar stulbinančio. Su visu tuo mes susiduriame prekiaudami.Pateiksiu pavyzdį. Pats paprasčiausias indikatorius RSI. Anksčiau galvodavau, kai indikatoriaus grafikas rodo virš 70 -parduodi, kai žemiau 30-perki. Taip galvoja dauguma(ir aš tame tarpe buvau). Dabar mano mintys pasisuko 180 laipsnių.
Kai pasakė kainą už mokslus net žagtelėjau. Galvojau mėnesį.Paskui pasiūliau variantą, kuris patenkino abi puses. Iki šiol kiekvieną rytą siunčiu rinkos analizę savo mokytojui. Po to nagrinėjame klaidas, aškinamės kur aš klystu, diskutuojame. Tai tiek. :)
CITATA(Natali @ Oct 4 2007, 08:02 PM) 6296
Sveiki,
Svarbiausia , kad Tau tie indikatoriai tinka ir jų pagalba galima gerai uždirbti, o visa kita yra nesvarbu.Jeigu iš Tavo PS(prekybinės sistemos) galima per mėnesį uždirbti 10-20% pelno, t.y. šaunu.
Norėčiau dar kartą pabrėžti šiuos žodžius jei kartais šią temą skaitytų žmogus kuris vis dar negali iki galo apsispręst pagal kurią sistemą arba indikatorių prekiauti! Prisiminkit šiuos žodžius, užrašykit, įrėminkit ir pakabinkit matomiausioj vietoj. Galu gale išgraviruokit šiuos žodžius ant kokio aukso gabalo! NES TAI YRA LABAI SVARBU!!! :o
<div align="center">Svarbiausia , kad Tau tie indikatoriai tinka ir jų pagalba galima gerai uždirbti, o visa kita yra NESVARBU. Jeigu iš Tavo PS(prekybinės sistemos) galima per mėnesį uždirbti 10-20% pelno, t.y. šaunu.</div>
Dar pastebejau viena dalika. Daug priklauso nuo to, ar tu stebi rinka pastoviai, ar atidarineji terminala vos pora kartu per diena :) jeigu stebi - pradedi "jausti" rinka, matyti tam tikrus lygius... tada ir prekiauti daug lengviau... :) o jeigu atidarineji grafikus tik karts nuo karto - visishkai kitas vaizdas gaunasi... geriau rinka "jausti", tai pats geriausias indikatoris :)
:) as dirbu pagal nauja sistema , idikatorius marabu4 CCI
CITATA(Algirdas @ Nov 11 2007, 01:28 PM) 6998
:) as dirbu pagal nauja sistema , idikatorius marabu4 CCI
Tikiuosi tai ne tas marabu, kur sparnų ieškojo? :)
Jei galima plačiiau apie šį indikatorių arba(jei ne paslaptis) prisek, išbandysim.
CITATA(Natali @ Nov 12 2007, 06:11 PM) 7029
Tikiuosi tai ne tas marabu, kur sparnų ieškojo? :)
Jei galima plačiiau apie šį indikatorių arba(jei ne paslaptis) prisek, išbandysim.
Man irgi būtų gan įdomu apie marabu ką nors sužinoti. Kažkaip negirdėtas
Sveiki as cia naujokas, tik pradedu dometis Forexu.. gal kas turejot situs AdmiralMarkets FX15 mokymus?? gal galetumet papasakot ar naudingi buvo ir ar verti demesio ir sumoketos sumos?? :rolleyes:
CITATA(mukaz @ Dec 7 2007, 11:12 AM) 7346
Sveiki as cia naujokas, tik pradedu dometis Forexu.. gal kas turejot situs AdmiralMarkets FX15 mokymus?? gal galetumet papasakot ar naudingi buvo ir ar verti demesio ir sumoketos sumos?? :rolleyes:
Visa tai gali rasti internete.
P.S Jokiu būdu neperšu savo nuomonės.
CITATA(Natali @ Dec 10 2007, 12:07 PM) 7370
Visa tai gali rasti internete.
P.S Jokiu būdu neperšu savo nuomonės.
Visiškai su tavimi sutinku.
P.s.: Aš irgi neperšu :)
c.justas
11-12-2007, 12:25
Aš irgi neperšu, bet kursuose gaunama konsentruota ir tikslinė informacija. Nemaža laiko reikia sugaišti IEŠKANT tos informacijos, kas naujokui yra ganėtinai sudėtinga. Reikia atsirinkt naudingą nenaudinga informaciją, nemažai populistų ir "scamerių" (apgavikų yra).
O kursuose taip nėra, visisškai nereikia suktis galvos del informacijos rinkimo, reikia ją tik išmokti, kitaip sakant tai kam prireikia pusmečio ar daugiau (priklauso nuo kiekvieno galimybių) čia galima išmokti per 3 savaites. Dar kartelį (kad nebūtų askaluojama propagandos vardu) NEPERŠU SAVO NUOMONĖS :)
CITATA(c.justas @ Dec 11 2007, 01:25 PM) 7383
Aš irgi neperšu, bet kursuose gaunama konsentruota ir tikslinė informacija. Nemaža laiko reikia sugaišti IEŠKANT tos informacijos, kas naujokui yra ganėtinai sudėtinga. Reikia atsirinkt naudingą nenaudinga informaciją, nemažai populistų ir "scamerių" (apgavikų yra).
O kursuose taip nėra, visisškai nereikia suktis galvos del informacijos rinkimo, reikia ją tik išmokti, kitaip sakant tai kam prireikia pusmečio ar daugiau (priklauso nuo kiekvieno galimybių) čia galima išmokti per 3 savaites. Dar kartelį (kad nebūtų askaluojama propagandos vardu) NEPERŠU SAVO NUOMONĖS :)
Sutiksiu tik su vienu teiginiu: "Kursuose gaunama koncentruota ir tikslinė informacija" - Tik aš čia dar pridurčiau ".... informacija LIETUVIŲ KALBA".
Mano manimu - tai, kad kursai vyksta Lietuvių kalba - yra VIENINTELIS privalumas už kurį verta sumokėti 499Lt arba 1200Lt (atitinkamai). Nes turbūt tiek kainotų (o gal ir daugiau) išversti informaciją iš Rūsų arba Anglų kalbos į Lietuvių.
O šiaip, mokėti pinigus tik už tai, kad informacija yra sukoncentruota - manau neverta. Gi ne vaikai esam :) . Renkasi čia aukštoji žmonių klasė, tad turbūt mažu mažiausiai jau informacijos tinkamos surasti ir patys sugeba. O jei netyčia ir kažką nereikalingo perskaitytų - tikrai nepakenktų!
c.justas
02-01-2008, 12:06
Matai kaip yra...pats sakei renkasi "aukštoji žmonių klasė", tokie žmonės taupo savo laiką. Tad natūralu, kad koncentruota informacija taip pat yra šiokia tokia vertybė. O dėl "tokie žmonės gali susirasti payts", tai cia reletyvu...Visi šiame forume užduoti klausimai gali būti atsakyti pačio susirasta informacija, bet kažkodėl žmonės to nedaro (tame tarpe ir tu), tiesiog klausia čia, nes čia gauni KONCENTRUOTĄ INFORMACIJĄ, ir nesuka galvos dėl info paieškos taip? Taip. O beto ir pabendrauji su bendraminčiais ir seip smagiu kolektyvu. :)
Reikia pagalbos, žinių.. Gal kas žinot kokie yra
Valiutų kursų prognozavimo modeliai, kaip jie vertinami ir pan..? :huh:
(Ne metodai, bet modeliai)
iš anksto dėkingas už betkokią informaciją ar žinias.. ;)