View Full Version : MetaTrader 4 Mobile
c.justas
01-10-2007, 16:34
MetaQuotes siūlo plaftormą ne tik stacionariam kompiuteriui, tačiau ir mobiliems įrenginiams: PDA, išmaniesiems telefonams (angl. smartphone). Ši programinė įranga įgalina treiderį stebėti situaciją rinkoje, ją analizuoti bei vykdyti orderius ir visas kitas prekybines operacijas iš betkurios vietos.
Mobilios platformos ne daug nusileidzia stacionariai: autentiški grafikai
techniniai indikatoriai
ekonominės naujienos
garsiniai įspęjimai
Šios galimybės leidžia pilnavertiškai prekiauti ir tuomet, kada nebūnate prie asmeninio kompiuterio.
http://www.metaquotes.net/images/mt4mobile_screens/port_charts.gif http://www.metaquotes.net/images/mt4mobile_screens/port_pending_order.gif
http://www.metaquotes.net/images/mt4mobile_screens/port_account_history.gif http://www.metaquotes.net/images/mt4mobile_screens/port_news.gif
Parsisiuntimai:
Windows Installer for MetaTrader 4 Mobile SE (http://www.metaquotes.ru/files/mt4mobilesetup.se.exe)
(Smartphone 2003 SE, 420 Kb)
Windows Installer for MetaTrader 4 Mobile SE for Smartphone (http://www.metaquotes.ru/files/mt4mobilesetup.se.cab)
(Smartphone 2003 SE, 380 Kb)
Prisijungimas:
Admiral Markets klientai gali Mobilia platforma naudotis nemokamai. Reikia išsiųsti prašymą dėl kodo info@forextrade.lt jame nurodyti savo "Login". Ne Admiral Markets klientai moka 45$ vienkartinį mokestį.
Justai o galima kaip nors į MetaTrader 4 Mobile įkišti kokį nors išskirtinį indikatorių? (apie skriptus aš jau nekalbu).
c.justas
05-10-2007, 08:56
Manau kad ne. Taip yra dėl silpnų specifikacijų mobilių įrenginių. T.y. Savo rašytų indikatorių nepaleisi dėl per didelių resursų reikalavimo tam. (Tai subjektyvu)
CITATA(c.justas @ Oct 5 2007, 09:56 AM) 6309
Manau kad ne. Taip yra dėl silpnų specifikacijų mobilių įrenginių. T.y. Savo rašytų indikatorių nepaleisi dėl per didelių resursų reikalavimo tam. (Tai subjektyvu)
Kitaip sakant"valgo" daug trafiko :rolleyes:
Jeigu teisingai suprantu :unsure:
c.justas
05-10-2007, 13:31
Ne trafikas cia ne preiko. Tavo supratimas apie indikatorius yra klaidingas išesmės.
Indikatorius yra formulė (algoritmas) į kurią istatomi iš serverio gauti duomeys. O tie duomenys ne kas kitas kaip paprastos kotiruotės... Tuomet jas įstatome i tas formules ir gauname indikatoriu. Taigi interneto trafikas ne prei ko. Čia yra procesoriaus resursų klausimas. Jie siūlo 30 indikatorių kurie yra jau idėti i platforma t.y jie yra optimizuoti ir pritaikyti butent tokiom salygom (procesoriaus atžvilgiu) o jei kalbame apie custom (pačio padarytus) indikatorius.... tuomet tam reikalingi atskiri algorimtai juos paleisti.
CITATA(c.justas @ Oct 5 2007, 02:31 PM) 6331
Ne trafikas cia ne preiko. Tavo supratimas apie indikatorius yra klaidingas išesmės.
Indikatorius yra formulė (algoritmas) į kurią istatomi iš serverio gauti duomeys. O tie duomenys ne kas kitas kaip paprastos kotiruotės... Tuomet jas įstatome i tas formules ir gauname indikatoriu. Taigi interneto trafikas ne prei ko. Čia yra procesoriaus resursų klausimas. Jie siūlo 30 indikatorių kurie yra jau idėti i platforma t.y jie yra optimizuoti ir pritaikyti butent tokiom salygom (procesoriaus atžvilgiu) o jei kalbame apie custom (pačio padarytus) indikatorius.... tuomet tam reikalingi atskiri algorimtai juos paleisti.
Supratau.
Vienu metu naudojau padarytą Fibo indikatorių, kurio vienai porai reikėdavo visos galimos tos poros istorijos, jeigu pakraudavau istoriją kelių porų , terminalas pastoviai strigdavo. Teko sumažinti porų skaičių iki minimumo, o galų gale išvis jo atsisakiau.
c.justas
05-10-2007, 16:52
Strigdavo ne del trafiko. Trafikas yra duomenu kiekis kuris praeina tavo interneto laidu. Taip yra del perkrauto procesoriaus...nes jis daro visus indikatoriaus apskaiciavimus
Ir pagal tam tikrą algoritmą perskaičiuoja kas kart kai pasikeičia kainos reikšmė vienu punktu!
O jei kaina juda labai greitai, tai processorius turi daug darbo.
Justai,
dėl pačios MetaTrader 4 Mobile programėlės.
1. Tu čia pateiki "for Smartphone". O yra programėlė "for Pocket PC"?
2. Ir kai užinstaliuoji ten prašo login, password, ir server. Koks yra serveris??
Ačiū
CITATA(c.justas @ Oct 5 2007, 05:52 PM) 6342
Strigdavo ne del trafiko. Trafikas yra duomenu kiekis kuris praeina tavo interneto laidu. Taip yra del perkrauto procesoriaus...nes jis daro visus indikatoriaus apskaiciavimus
Jau supratau.
Ir pagal tam tikrą algoritmą perskaičiuoja kas kart kai pasikeičia kainos reikšmė vienu punktu!
Būtent.
c.justas
05-10-2007, 18:41
CITATA(Titan @ Oct 5 2007, 05:39 PM) 6344
Justai,
dėl pačios MetaTrader 4 Mobile programėlės.
1. Tu čia pateiki "for Smartphone". O yra programėlė "for Pocket PC"?
2. Ir kai užinstaliuoji ten prašo login, password, ir server. Koks yra serveris??
Ačiū
1. Manau tai ko tau reikia yra cia (http://www.metaquotes.ru/files/mt4mobilesetup.se.exe)
2. Serveris turetu buti standartinis server.fxservice.com:443 .Jei ne duok zinot, pirmadieni issiaiskinsiu.
CITATA(c.justas @ Oct 5 2007, 07:41 PM) 6349
1. Manau tai ko tau reikia yra cia (http://www.metaquotes.ru/files/mt4mobilesetup.se.exe)
2. Serveris turetu buti standartinis server.fxservice.com:443 .Jei ne duok zinot, pirmadieni issiaiskinsiu.
Justai, nenoriu būti įkyrus, bet tu man duodi programėlę skirtą "smartphone" telefonams. O man reikalinga programėlė skirta Pocket PC (delninukams). Paveikslai kuriuos tu pakabinai temos pradžioj yra nuo programėlės skirtos Pocket PC delninukams. O ta kurią man duodi net atrodo visiškai kitaip.
Be to tavo duodama programėlė užima ~1012 kb telefono atminties. O ta kuri skirta delninukams kiek žianu yra ~1520 kb.
Buvo laikas kad ši tema man buvo labai aktuali. Ir iš esmės pati delninuką aš pirkau tik dėl Forex'o. Taigi dar iki pirkdamas išsiaiškinau kokios būna programėlės.
c.justas
06-10-2007, 21:30
Atleisk. Kaltas. :)
Windows Installer for MetaTrader 4 Mobile (http://www.metaquotes.net/files/mt4mobilesetup.exe)
(Pocket PC 2002, 550 Kb)
PDA Installer for MetaTrader 4 Mobile (http://www.metaquotes.net/files/mt4mobilesetup.cab)
(Pocket PC 2002, 1.3 Mb)
Užinstaliavau. Ačiū. Tai ko reikia !! :)
Klausimėlis: kokį ten serverį pasirinkti įeinant į savo account'a?? Nes kažkaip ten AdmiralInvest nerandu. Nebent pavadinimas kažkaip užšifruotas.
c.justas
08-10-2007, 11:39
Atsakymėlis:
Serveriai:
Admiral Markets LIVE - server.fxservice.com:444
Tau reikia parašyti man PM (Private Message) su savo Account number ir elektoriniu paštu. Tuomet tu gausi į el. paštą kodą kuris bus reikalingas jungiantis.
CITATA(c.justas @ Oct 8 2007, 12:39 PM) 6373
Atsakymėlis:
Serveriai:
Admiral Markets LIVE - server.fxservice.com:444
Tau reikia parašyti man PM (Private Message) su savo Account number ir elektoriniu paštu. Tuomet tu gausi į el. paštą kodą kuris bus reikalingas jungiantis.
Justai, jei tu sneki apie registracijos koda, tai Valerijus man ji jau dave.
Aciu
c.justas
08-10-2007, 12:26
O tai šaunu. Na ir pavyko prisijungti?
P.S. už valandos kitos siūstelsiu tavajį EA (tik dar bandomają versiją, nes pats neturiu laiko testinti, o backtestingas nelabai čia ir pagelbės)
CITATA(c.justas @ Oct 8 2007, 01:26 PM) 6379
O tai šaunu. Na ir pavyko prisijungti?
P.S. už valandos kitos siūstelsiu tavajį EA (tik dar bandomają versiją, nes pats neturiu laiko testinti, o backtestingas nelabai čia ir pagelbės)
Viskas..... prisijungė - VISKAS SUPER !!!
Teko aišku truputi "pasimučint" kol supratau kur tą serverį įrašinėt, bet nieko, dabar iki smulkmenų žinosiu kur ir kas šioj programėlėj įvedinėjama!! :)
Pasitaisysiu B)
Dar kartą ačiū
c.justas
08-10-2007, 13:29
:) Prašom. Šaunu kad viskas veikia. Am... būtų super jei administracijos nei peiktumėt už blogus darbus, nei girtumėt už gerus :)
chebryte kaip man per paprasta mobiliaka valdyti saskaita ir t.t. ok aciu
c.justas
23-11-2007, 11:28
Detalizuok kas tai yra paprastas "mobiliakas". Jei tai ne išmanusis telefonas, tuomet pilnavertiškai sąskaitos valdyt nepavyks (švelniai tariant).
Esu parašęs viena advanced sistemą. WAP pagridu kuri ir grafikus vaizduoja ir kuri leidžia valdyti tiek sąskaitą tiek orderius. Tai ganėtinai sudėtinga sistema apimanti į programavimo kalbas, beto ji nėra baigta ir nežinau ar bus...
kvadrantas
31-01-2008, 18:06
Ar galite duoti pavyzdziu telefonu, su kuriais galima prekiauti
ar veikia programa ant Symbian OS
c.justas
07-02-2008, 11:29
Sveiki. Ne, su Symbian neveikia.
Metatrader 4 mobile veikia visuose mobiliuose įrenginiuose kuriuose yra idiegta Windows Pocket PC 2002 arba aukštesnė šios OS versija, arba išmaniuosiuose telefonuose su Windows Mobile 2003 Smartphone Edition arba aukštesne versija.
O kaip instaliuoti ta programa i telefona? Telefonas Qtec su windows mobile 5 versija . Siunciuosi Smartphone installer (tiesioginė isntaliacija) , tai parsisiuncia raidziu ir skaiciu kruva, nelabai dar gaudausi tam telefone, gal ka nors ne taip darau?
c.justas
21-04-2008, 10:07
Pabandyk padaryti "Save as..." arba "Save target as", jei teisingai supratau kas per problema.
na instaliavau siaip ne taip per kompa ta programa, bet ijungus ja rodo valiutu poras , prie visu nuliukai ir daugiau niekas nevyksta
c.justas
28-04-2008, 10:48
CITATA(Frajeris @ Apr 22 2008, 02:03 PM) 9096
na instaliavau siaip ne taip per kompa ta programa, bet ijungus ja rodo valiutu poras , prie visu nuliukai ir daugiau niekas nevyksta
O ką rašo prie connection status? bandai prie DEMO ar prie LIVE jungtis?
sveiki,isigijau htc hero delninuka,ir pasirodo operacine sistema yra Android OS ,tai man neis isiinstaliuoti Metatrader 4 mobile ?
sveiki,isigijau htc hero delninuka,ir pasirodo operacine sistema yra Android OS ,tai man neis isiinstaliuoti Metatrader 4 mobile ?
Juo.... klausimas geras, bet kad administratorius ilgai snaudžia... Galėtų ir atsakyti. Parašyčiau tam justas.c dvejetą...
Aš irgi noriu pirkti su Android OS, ale su info tai tragiškai... Googlej radau, kad yra MT Androidui, bet ar admirale viskas bus ok?
Oficialiai palaikomos operacinės sistemos, kurioms MetaQuotes Software Corp. kuria prekybos programinę įrangą, pateiktos šiame puslapyje: http://www.forextrade.lt/trader/metatrader/
Nepriklausomi gamintojai gali kurti prekybos MetaTrader serveriuose programinės įrangos versijas ir kitoms OS, tačiau šiuo atveju jų suderinamumas su Admiral Markets ar kitų brokerių serveriais negali būti garantuojamas (tiesiog reikia ištestuoti).
O man toks klausimas... Jeigu as su MT ant PC darau orderi ir isvaziuoju i bigmacku valgyti, tai galiu uzdaryti orderi su smartphone nepriklausomai ar PC namie ijungtas ar isjungtas? Ta prasme ar susisiekia per serveri MT for smartphone su veiksmais darytais PC?
O man toks klausimas... Jeigu as su MT ant PC darau orderi ir isvaziuoju i bigmacku valgyti, tai galiu uzdaryti orderi su smartphone nepriklausomai ar PC namie ijungtas ar isjungtas? Ta prasme ar susisiekia per serveri MT for smartphone su veiksmais darytais PC?
Prekybos operacijos apdorojamos ir saugomos serveryje, taigi nepriklausomai nuo to, iš kur ir kokiu būdu pozicija uždaroma ar atidaroma - užtenka atlikti tik vieną veiksmą iš bet kokio kompiuterio ar iš mobiliojo terminalo.
Zinau, kad reklama, tai ne tai kuo reikia uzsiimti, bet su kokiais telefonu modeliais yra pratestuota MT mobile ir veikia patikimai. Nesinoretu pirkti kates maise ir testuotis paciam.
Zinau, kad reklama, tai ne tai kuo reikia uzsiimti, bet su kokiais telefonu modeliais yra pratestuota MT mobile ir veikia patikimai. Nesinoretu pirkti kates maise ir testuotis paciam.
Svarbiausia, kad telefono operacinė sistema būtų viena iš šių:
Windows Mobile 2003, 5.0, 6.0, 6.1