PDA

View Full Version : Klaidos Prekiaujant!

Titan
04-10-2007, 19:01
<div align="center">Išmintingieji mokosi iš svetimų klaidų;
Protingieji mokosi iš savo klaidų;
Kvailiai nesimoko visai! </div>

Turbūt patyrusieji (ir nebūtinai) "spekuliantai" galėtų pasidalinti savo patirtimi ir papasakoti visiems kas kokias klaidas buvo padaręs. Čia tam kad mes visi galėtume pasimokyti vienas iš kito. :rolleyes:

Prašom vardinti tik:
- kvailiausias klaidas;
- dažniausias klaidas;
- klaidas parazitus (čia tos kurių niekaip neįmanoma atsikratyti);
- galu gale VISAS ĮMANOMAS !! :)

Galima būtų ir apie klaidų pasekmęs papasakoti. (Kad visi galėtų pasijuokti :) )

Linkiu visiems sėkmės prekyboje, o taip pat būti IŠMINTINGAIS!

c.justas
04-10-2007, 19:15
Kvailos: Pardaviau nes kaina smarkiai pakilo
Pirkau nes kaina smarkiai nukrito
Pozicijos dydis max lot`u

Dazniausios: SL nebuvimas!
Perdetas MM, arba jo nebuvimas
Per ilgai laikyta pozicija (gobsumas)
Klaidingas naujienu interpretavimas
AGRESYVUS skalpavimas

Neatsikratomos: panasios dejones: "Zinojau kad tiap bus, o neatidariau pozicijos!!! ghrrr" (neitakoja balanco, bet jaukia bendra prekiavimo nuotaika) Nepagrystos baimes

Visos kitos: Neprekiavimas :)

Remis
04-10-2007, 19:30
kvailos : tik atsisėdus prie kompo pirkti ar parduoti :(
stop perkėlimas, tikintis kad kaina pasisuks tau palankia kryptimi B)
atkaklus noras išstatyti atidėtą orderį Buy limit virš kainos arba Buy stop -žemiau kainos :unsure:

Titan
04-10-2007, 19:50
Oho kokie jūs greiti :blink: ! Net nespėjau savo klaidos įrašyti. :D

Pati baisiausia, kvailiausia ir t.t. mano klaida buvo tokia nuomonė: O KAM IŠVYS TIE STOPAI REIKALINGI??? Jie tik trukdo rinkai konsoliduotis! Galvojau, kad geriau yra palaukti kol kaina grįš į "pliusinę" pusę, nei kad stopas suveiktų man į nuostolį.

Ką padarysi aš esu "TREIDER-SAMOUCHKA", tad kol supratau, kad esu kvailys nuleidau ne vieną depozitą! Galima pasakyti, kad tik neseniai pavyko išlyst iš "finansinės duobės" į kurią pats save įvariau!!

KOLEGOS ! Būtinai nustatykite StopLoss ir nieku gyvu jo nestumdykit!! StopLoss - tai yra psichologinis saugiklis. Kai smegenys perkaista jus jau nebegalvojate! Jums atrodo kad viskas būs gerai, po kurio laiko jūs pradedate tikėtis kad viskas būs gerai, o jau prie pačio galo jūs jau vilitės (o gal dar pasisuks?). Viltis miršta paskutinė?!? Tik ne Valiutų rinkoje!! FOREX&#39;e VILTIS MIRŠTA KARTU SU JŪSŲ DEPOZITU!!!!!

Titan
04-10-2007, 20:06
CITATA(c.justas @ Oct 4 2007, 08:15 PM) 6297

AGRESYVUS skalpavimas

Jūstai o ką tu vadini agresyvių skalpavimu?? Aš tiesiog niekad nebandžiau, tai man smalsu kaip tai daroma!

Remis
04-10-2007, 21:53
CITATA(Titan @ Oct 4 2007, 08:50 PM) 6302

! Jums atrodo kad viskas būs gerai, po kurio laiko jūs pradedate tikėtis kad viskas būs gerai, o jau prie pačio galo jūs jau vilitės (o gal dar pasisuks?). Viltis miršta paskutinė?!? Tik ne Valiutų rinkoje!! FOREX&#39;e VILTIS MIRŠTA KARTU SU JŪSŲ DEPOZITU!!!!!

Čia labai tinka posakis-viltis kvailių motina.
Kiekvienas turi užlipti ant grėblio kelis kartus, kad visam laikui atsimintų savo klaidą ir daugiau jos nekartotų. Mano sistemoje tai vadinama gražiu vardu-Nadenka-kai treideris naiviai tikisi, kad kaina štai tuoj pasikeis reikiama kryptimi.

Titan
04-10-2007, 22:37
CITATA(Natali @ Oct 4 2007, 10:53 PM) 6307

Čia labai tinka posakis-viltis kvailių motina.
Kiekvienas turi užlipti ant grėblio kelis kartus, kad visam laikui atsimintų savo klaidą ir daugiau jos nekartotų. Mano sistemoje tai vadinama gražiu vardu-Nadenka-kai treideris naiviai tikisi, kad kaina štai tuoj pasikeis reikiama kryptimi.

Dar pridursiu.

Nesvarbu ant kiek 100%-tiškai tobula yra PS (prekiavimo sistema). Tu tiesiog pats gali būti atsikėlęs "ne nuo tos kojos" ir nepaisyti tos pačios sistemos taisyklių. Taigi StopLoss visada būtinas!

c.justas
05-10-2007, 09:00
Agresyvus skalpavimas mano akimis yra....didele rizika vardam mažo profito. T.y Didelis pozicijos dydis, labai mažas (1-4pip) TP, nėra SL arba jis labai didelis.

Remis
05-10-2007, 09:20
CITATA(c.justas @ Oct 5 2007, 10:00 AM) 6310

Agresyvus skalpavimas mano akimis yra....didele rizika vardam mažo profito. T.y Didelis pozicijos dydis, labai mažas (1-4pip) TP, nėra SL arba jis labai didelis.

Tas pats kaip bandyti šokti į važiuojantį traukinį :D

Remis
05-10-2007, 09:22
CITATA(Titan @ Oct 4 2007, 11:37 PM) 6308

Dar pridursiu.

Nesvarbu ant kiek 100%-tiškai tobula yra PS (prekiavimo sistema). Tu tiesiog pats gali būti atsikėlęs "ne nuo tos kojos" ir nepaisyti tos pačios sistemos taisyklių. Taigi StopLoss visada būtinas!

Todėl ir pabrėžiu-90% sėkmės priklauso nuo psichologinio pasiruošimo!

Titan
05-10-2007, 09:29
CITATA(Natali @ Oct 5 2007, 10:22 AM) 6315

Todėl ir pabrėžiu-90% sėkmės priklauso nuo psichologinio pasiruošimo!

Išdrįsiu tave pataisyt Natali.

98% priklauso nuo psichologijos!!!

Jei nors vienas koks indikatorius, PS ar strategija turėtų nors 55% patikimumo (o ne 50%). Toks indikatorius būtų vertas didesnių piniginių investicijų!

Čia tas pats kaip su mašina: kai pakeiti tarpinę tarp vairo ir sėdinės iškarto vairavimo stilius pasikeičia o ir pati mašina išorinį vaizdą pakeičia!

Remis
05-10-2007, 09:43
CITATA(Titan @ Oct 5 2007, 10:29 AM) 6316

Išdrįsiu tave pataisyt Natali.

98% priklauso nuo psichologijos!!!
Jei nors vienas koks indikatorius, PS ar strategija turėtų nors 55% patikimumo (o ne 50%). Toks indikatorius būtų vertas didesnių piniginių investicijų!

Čia tas pats kaip su mašina: kai pakeiti tarpinę tarp vairo ir sėdinės iškarto vairavimo stilius pasikeičia o ir pati mašina išorinį vaizdą pakeičia!

Pagal tikimybių teoriją, metant monetą tikimybė, kad iškris herbas ar skaičius yra 50% ant 50%.
Todėl bet koks indikatorius ar tobulesnė strategija padidina šansą laimėti keliais ar keliomis dešimtimis procentų.
O toliau jau lemia psichologija-kiek ilgai gali laikyti atvirą laiminčią poziciją.
Paprastai būna atvirkščiai(ypač pradedantiems). Ilgai laikoma nuostolinga pozicija, o laiminti pozicija uždaroma tik su minimaliu pelnu.Štai čia ir reikalingas geras psichologinis pasiruošimas(Kažin kur jo gauti nusipirkti? ;) )

Titan
05-10-2007, 09:45
CITATA(Natali @ Oct 5 2007, 10:43 AM) 6318

Štai čia ir reikalingas geras psichologinis pasiruošimas(Kažin kur jo gauti nusipirkti? ;) )

O gal tu galėmtum pasiūlyti kokią vertingą knygą?

Remis
05-10-2007, 10:29
CITATA(Titan @ Oct 5 2007, 10:45 AM) 6319

O gal tu galėmtum pasiūlyti kokią vertingą knygą?

Aplamai šiuo metu stengiuosi neskaityti.O jei skaitau, tai tik kaip grožinę literatūrą.
Pasistengsiu paieškoti Tik šiandien neprižadu

Titan
08-12-2007, 12:26
CITATA(c.justas @ Oct 5 2007, 09:00 AM) 6310

Justai norėjau paklausti. O tas Skalpavimas yra kaip nors uždraustas Amiral Markets taisyklėmis. Ar išvys apie skalpavimą rašoma kas nors taisyklėse ?

Ačiū

c.justas
11-12-2007, 12:32
Ne skalpavimas nėra draudžiamas, mum priimtini visi prekiavimo būdai, na jei tavo atidaromų pozicijų dažnis panašės i DDoS (http://en.wikipedia.org/wiki/Denial-of-service_attack) ataką, tai manau natūralu sulauksi mažų mažiausiai skambučio su prašymu pasiaiškinti. :)