PDA

View Full Version : още индикатори

smith2005
24-10-2007, 15:47
Имам един въпрос: дали е възможно да се намерят други индикатори освен тези ,който са в наличност?
И ако да, как?

vbanov
24-10-2007, 16:36
Цитат(kaloyan @ Oct 24 2007, 04:47 PM) 6680

Имам един въпрос: дали е възможно да се намерят други индикатори освен тези ,който са в наличност?
И ако да, как?

Влизате последователно в MetaTrader -> MetaEditor -> View -> Toolbox -> Online Library -> Indicators
там има голям брой индикатори, които се обновявят периодично

bull_bear
07-09-2008, 21:33
Здравейте,имам не 1 въпрос относно 1 expert advizor.Експерта е fuzzy logic.Изпробвах го на Demo търговия и много ми хареса как работи.Но забелязах че при нарастване на печалбата се увеличава и броят на лотовете с които се осъществява сделката,като тази бройка варира от четни и нечетни лотове.пример:(0.13лота;0.15,0.21 и тн.),въпросат ми е дали мога и да го използвам на реална търговия със същия успех,защото забелязах че вида на лотовете с които може да се осъществяват сделки са както следват в реда(0.01;0.02;0.03;0.04;0.05;1 и тн.),дали ще работи на вашата платформа и ако да как да го пусна да търгува вместо мен и :D удачно ли е това.
Претрупах ви с въпроси,затова ще ви бъда много благодарен ако ме уважите с отговори.

vbanov
08-09-2008, 11:22
Здравейте,

Броя на лотовете се увеличава защото експерта използва money management

bool UseMM = true;

if (UseMM) TempVolume =0.00001*(AccountBalance()*(PercentMM+DeltaMM)-InitialBalance*DeltaMM);

volume=NormalizeDouble(TempVolume,2);

колкото повече се увеличава баланса толкова по-голяма става позицията, с която се търгува. Може да се изключи и да се търгува с точно определен размер винаги. Лотовете изглеждат така защото се използват големи, мини и микро лотове.

Експерта ще работи на нашата платформа.

Относно това дали да го използвате да търгува вместо Вас, моят съвет е да го използвате само като съветник (каквато е и неговата функция). Решението дали да се влезе в позиция трябва да е ваше.

vbanov
09-09-2008, 08:50
#define MAGICMA 16419780400

double Lots = 0.1; //тук трябва да се промени броя на лотовете !!!!!!!!!!!!!!
extern int TrailingStop = 35;
extern double PercentMM = 8;
extern double DeltaMM = 0;
extern int InitialBalance = 10000;
bool UseMM = true; //поставя се false вместо true !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
extern double SL = 60;
bool FirstSL = true;

//######################################################################################################################################
double LotsOptimized()
{
double volume,TempVolume, F;
TempVolume=Lots;

if (UseMM) TempVolume =0.00001*(AccountBalance()*(PercentMM+DeltaMM)-InitialBalance*DeltaMM);

volume=NormalizeDouble(TempVolume,2);

if (volume>MarketInfo(Symbol(),MODE_MAXLOT)) volume=MarketInfo(Symbol(),MODE_MAXLOT);
if (volume<MarketInfo(Symbol(),MODE_MINLOT)) volume=MarketInfo(Symbol(),MODE_MINLOT);

return (volume);
}

Записал съм коментари към кода какво трябва да се промени с "!"

bull_bear
09-09-2008, 10:55
Променен по този начин,не търгува!По не не и на теста.Искам винаги са търгува с 1 и същи брой лотове.А и да търгува и на buy.До този момент след много тестове не е изжършил нито 1 сделка на buy.Занимавам ви с този експерт зашото мисля,че е доста добър и с малко допълнителни настройки може да предложи много добър резултат при реална търгувия.Благодаря за вниманието.Ще чакам следващият ви отговор с търпение.

vbanov
09-09-2008, 11:52
Цитат(bullbear @ Sep 9 2008, 11:55 AM) 13521

Променен по този начин,не търгува!По не не и на теста.Искам винаги са търгува с 1 и същи брой лотове.А и да търгува и на buy.До този момент след много тестове не е изжършил нито 1 сделка на buy.Занимавам ви с този експерт зашото мисля,че е доста добър и с малко допълнителни настройки може да предложи много добър резултат при реална търгувия.Благодаря за вниманието.Ще чакам следващият ви отговор с търпение.

Странно, ще го пробвам и ще пиша при първа възможност

vbanov
10-09-2008, 11:37
При мен теста върви, сключват се сделки. На каква графика е тестван експерта?

bull_bear
10-09-2008, 14:03
15M.Да и при мен трагна на демото.Но защо не склучва сделки на buy?И още 1,ако го използвам на реална търговия ще се променили по някакъв начин.

vbanov
15-09-2008, 08:52
На пръв поглед виждам, че не могат да се изпълнят условията за покупка, затова не сключва сделки.
Няма да има изменение при реалната търговия, но това че не сключва сделки в едната посока може да е от грешка в програмата. Преди да се търгува трябва да се провери това!