View Full Version : още индикатори
smith2005
24-10-2007, 15:47
Имам един въпрос: дали е възможно да се намерят други индикатори освен тези ,който са в наличност?
И ако да, как?
Цитат(kaloyan @ Oct 24 2007, 04:47 PM) 6680
Имам един въпрос: дали е възможно да се намерят други индикатори освен тези ,който са в наличност?
И ако да, как?
Влизате последователно в MetaTrader -> MetaEditor -> View -> Toolbox -> Online Library -> Indicators
там има голям брой индикатори, които се обновявят периодично
bull_bear
07-09-2008, 21:33
Здравейте,имам не 1 въпрос относно 1 expert advizor.Експерта е fuzzy logic.Изпробвах го на Demo търговия и много ми хареса как работи.Но забелязах че при нарастване на печалбата се увеличава и броят на лотовете с които се осъществява сделката,като тази бройка варира от четни и нечетни лотове.пример:(0.13лота;0.15,0.21 и тн.),въпросат ми е дали мога и да го използвам на реална търговия със същия успех,защото забелязах че вида на лотовете с които може да се осъществяват сделки са както следват в реда(0.01;0.02;0.03;0.04;0.05;1 и тн.),дали ще работи на вашата платформа и ако да как да го пусна да търгува вместо мен и :D удачно ли е това.
Претрупах ви с въпроси,затова ще ви бъда много благодарен ако ме уважите с отговори.
Здравейте,
Броя на лотовете се увеличава защото експерта използва money management
bool UseMM = true;
if (UseMM) TempVolume =0.00001*(AccountBalance()*(PercentMM+DeltaMM)-InitialBalance*DeltaMM);
volume=NormalizeDouble(TempVolume,2);
колкото повече се увеличава баланса толкова по-голяма става позицията, с която се търгува. Може да се изключи и да се търгува с точно определен размер винаги. Лотовете изглеждат така защото се използват големи, мини и микро лотове.
Експерта ще работи на нашата платформа.
Относно това дали да го използвате да търгува вместо Вас, моят съвет е да го използвате само като съветник (каквато е и неговата функция). Решението дали да се влезе в позиция трябва да е ваше.
#define MAGICMA 16419780400
double Lots = 0.1; //тук трябва да се промени броя на лотовете !!!!!!!!!!!!!!
extern int TrailingStop = 35;
extern double PercentMM = 8;
extern double DeltaMM = 0;
extern int InitialBalance = 10000;
bool UseMM = true; //поставя се false вместо true !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
extern double SL = 60;
bool FirstSL = true;
//######################################################################################################################################
double LotsOptimized()
{
double volume,TempVolume, F;
TempVolume=Lots;
if (UseMM) TempVolume =0.00001*(AccountBalance()*(PercentMM+DeltaMM)-InitialBalance*DeltaMM);
volume=NormalizeDouble(TempVolume,2);
if (volume>MarketInfo(Symbol(),MODE_MAXLOT)) volume=MarketInfo(Symbol(),MODE_MAXLOT);
if (volume<MarketInfo(Symbol(),MODE_MINLOT)) volume=MarketInfo(Symbol(),MODE_MINLOT);
return (volume);
}
Записал съм коментари към кода какво трябва да се промени с "!"
bull_bear
09-09-2008, 10:55
Променен по този начин,не търгува!По не не и на теста.Искам винаги са търгува с 1 и същи брой лотове.А и да търгува и на buy.До този момент след много тестове не е изжършил нито 1 сделка на buy.Занимавам ви с този експерт зашото мисля,че е доста добър и с малко допълнителни настройки може да предложи много добър резултат при реална търгувия.Благодаря за вниманието.Ще чакам следващият ви отговор с търпение.
Цитат(bullbear @ Sep 9 2008, 11:55 AM) 13521
Променен по този начин,не търгува!По не не и на теста.Искам винаги са търгува с 1 и същи брой лотове.А и да търгува и на buy.До този момент след много тестове не е изжършил нито 1 сделка на buy.Занимавам ви с този експерт зашото мисля,че е доста добър и с малко допълнителни настройки може да предложи много добър резултат при реална търгувия.Благодаря за вниманието.Ще чакам следващият ви отговор с търпение.
Странно, ще го пробвам и ще пиша при първа възможност
При мен теста върви, сключват се сделки. На каква графика е тестван експерта?
bull_bear
10-09-2008, 14:03
15M.Да и при мен трагна на демото.Но защо не склучва сделки на buy?И още 1,ако го използвам на реална търговия ще се променили по някакъв начин.
На пръв поглед виждам, че не могат да се изпълнят условията за покупка, затова не сключва сделки.
Няма да има изменение при реалната търговия, но това че не сключва сделки в едната посока може да е от грешка в програмата. Преди да се търгува трябва да се провери това!