View Full Version : Стратегии
:D Здравейте!Предлагам тук да споделяме как търгуваме и да обменяме идеи.Успех на всички!
Аз,например,използвам пресичане на ЕМА(3,13) на USD/JPU , на 4h.Използвам първоначален стоп от 65 пипса.Системата е проста, но дава добри :) (поне за мен) резултати.Средно на месец ми носи 320 пипса.Търгувам така от 1 година.Единственото неудобство е ,че трябва да съм на 4 часа на компа,включително и в два през ноща и в 6 сутринта :blink: !Успех на всички!
:) Последната ми позиция ,например е от 27.11.07, 16ч. : Bay usdjpy 108,65!До момента имам+244пипса! :D :P !Успех на всички! :)
Очаквам също ваши мнения и нови идеи! ;) B) :P
:mellow: към модератора:Мисля ,че темата ,която открих не бе в правилния отдел.Моля да я преместите ,сметнете за добре.Ако е възможно ,де.Поздрави! :mellow:
tsunamito
03-12-2007, 15:01
много добра тема
само тези две МА ли използваш? нещо друго за допълнение?
Цитат(tsunamito @ Dec 3 2007, 04:01 PM) 7307
много добра тема
само тези две МА ли използваш? нещо друго за допълнение?
:) Да ,само тези две МА използувам.Влизам ,когато цената пробие максималната стоиност на бара в който става пресичането на МА(3(open),13(close)).Гледам и направлението на основния тренд,като по тренда влизам с двойно по- голяма сума отколкото против тренда. ;) Успех на всички! :)
$_fairy
28-12-2007, 01:09
Здравей рингъп :) !
Системата на Елдер явно работи за теб, браво. Аз съм новак :D , нямам с какво да се похваля, но ако позволиш няколко въпроса ... Разглеждал ли си, пробвал ли си различни системи преди да се спреш на тази? Стопът ти трейлинг ли е или вързан за бай цената? Защо точно 65 :D? Колко средно транзакции правиш на месец ? Други двойки валути търгуваш ли? Четеш ли нещо ежедневно за да вземаш решения, къде поглеждаш непременно B) ?
Уау, много въпроси, сори :o ! Много успехи ти желая ....
Аз имам много простичка стратегия:
1. Следя само две двойки валути иначе ставам разногледа.
2. Използвам предимно Вълнови анализ, но на 1 или 4часова графика.
3. Следя тренда !
4. Ако третата е по-дълга от нормалното, извягвам да отиграмам пета вълна защото ме прецаква.
5. Ако всичко върви както трябва, включвам и MACD, RSI и Bollinger Bands.
Успех !!!
hAm3l3oNa
22-02-2008, 10:10
Цитат(Rumqna1 @ Feb 22 2008, 09:36 AM) 8226
Аз имам много простичка стратегия:
1. Следя само две двойки валути иначе ставам разногледа.
2. Използвам предимно Вълнови анализ, но на 1 или 4часова графика.
3. Следя тренда !
4. Ако третата е по-дълга от нормалното, извягвам да отиграмам пета вълна защото ме прецаква.
5. Ако всичко върви както трябва, включвам и MACD, RSI и Bollinger Bands.
Успех !!!
може ли да попитам какъв сигнал използваш за влизането
Fibonachi polzvam i saotnoshenie na valnite.
Здравейте,
знаете ли от къде мога да намеря информация за Butterfy, на български език.
Благодаря предварително!
Успех !
Цитат(Rumqna1 @ Feb 25 2008, 07:19 PM) 8266
Здравейте,
знаете ли от къде мога да намеря информация за Butterfy, на български език.
Благодаря предварително!
Успех !
В книгата "100% FOREX Учим и Печелим Заедно" е описан модела
Здравейте! Имам един въпрос : В книгата "100% FOREX Учим и печелим заедно", на стр. 125 са изписани формулите за пресмятане на опорните нива Pivot levels. Взех данните от 18,04,2008 следователно:
High 1.5954 Low 1.5711 Close 1.5807. Излиза , че Pivot Point = 1.5824 !!! При условие, че Open цената за 21,04,2008 /понеделник/ е 1,5803, т.е. тя е под нивото на Pivota, пише че имаме повод за sell позиции ! Е щом е така, въпросът ми е: Защо цената, вече е 23:36часа в момента е на 1,5911 ?????
Моля да ми се разясни!
Благодаря предварително!
Цитат(Rumqna1 @ Apr 21 2008, 11:38 PM) 9085
Здравейте! Имам един въпрос : В книгата "100% FOREX Учим и печелим заедно", на стр. 125 са изписани формулите за пресмятане на опорните нива Pivot levels. Взех данните от 18,04,2008 следователно:
High 1.5954 Low 1.5711 Close 1.5807. Излиза , че Pivot Point = 1.5824 !!! При условие, че Open цената за 21,04,2008 /понеделник/ е 1,5803, т.е. тя е под нивото на Pivota, пише че имаме повод за sell позиции ! Е щом е така, въпросът ми е: Защо цената, вече е 23:36часа в момента е на 1,5911 ?????
Моля да ми се разясни!
Благодаря предварително!
Здраейте, Pivot Point се възприема като ключово ниво за деня - и това, което е описано в книгата е така, но това не означава, че пивота не може да бъде преминат , и дори когато бъде пробит отдолу нагоре се възприема от дневните търговци като сигнал (поне краткосрочен) за обръщане на дълги позиции. В конкретния случай има и нещо друго - при прекъсването на търговията от петък до понеделник трябва да се внимава и за появата на гап и т.н. За удобство може да използвате индикатора ^Pivot PP , който ви посочва автоматично нивото за деня (не е необходимо да го пресмятате всеки ден).