View Full Version : Praslydimas
Justai, kad ant naujenu yra praslydimas, tai faktas. Del to, pending orderiai, kurie papuola i ta praslydima gauna message: "...deleted due to the market price breakout." Kaip suprantu, visi dilingo centrai uzdirba arba ant spredu, arba ant seminaru, arba ant kliento loss - uzdarytu orderiu. Klausimas toks, jeigu praslydimas praskrido ieimo taska ir profita(kartu), ar naudinga dilingo centrui ismesti orderi lauk, o ne paimti kartu su klientu spreda? Gal galite paaiskinti technine puse sito klausimo?
(Taip pat gali buti ir i kita puse, kai gaunamas ne profitas, o loss. Tada dilingo centras gauna ir spreda ir orderi.)
P.S. Pvz. priespaskutine ir paskutine kotiruote yra A ir B. Kliento pendingas - C, profitas D. Tada turim ~ A-C-D-B.
c.justas
21-03-2008, 12:30
Sveiki. Labai slidžiai ir sąmoksliškai mąstot :) Naudinga tai ar ne... natūralu, jog jei tokios kainos nėra prie kurios galima vykdyti įsakymą, jo nevykdys. Taip nutinka tikrai retai, kai rinkos salygos yra labai "įtemptos". Tuomet aš norėčiau Jūsū paklausti: O iš kur žinoti, kad tas praslydusios kainos orderis bus su pelnu, dabartiniu momentu? To niekas nežino.
"ieimo taska ir profita(kartu), ar naudinga dilingo centrui ismesti orderi lauk, o ne paimti kartu su klientu spreda?" Gal ir iš pirmo žvilgsnio nenaudinga... bet kitaip mes negalime elgtis, nes nebuvo kainos prie kurios galimą tą orderį įvykdyt. O čia tokie gaudymai ir teoriniai paskaičiavimai kas naudinga... yra labai slidus dalykai.
Tad apsistojame prie natūralaus dalyko: jei nėra kainos prie kurios klientas norėjo atidaryti pozicija, jos ir neatidaro. Taip yra visur visur.
1. Jus rasot "Taip nutinka tikrai retai, kai rinkos salygos yra labai "įtemptos"." Tada klausimas, kas jums yra retas atvejas? As matau praslydima kiekviena savaite po keleta kartu. Jeigu paimti nafta ir auksa tam tikra gepa galima matyti kasdien.
2. Jus rasot: "Tuomet aš norėčiau Jūsū paklausti..." Jeigu jus taip rasot, reiskia, jus nesupratot mano klausima. Kalba eina tik apie atveji, kai gepas ar praslydimas pilnai "suvalgo orderi". Pvz. eur/usd padarytas pendingas buy stop po 1.40 su profit kaina 1.41 ir stopu 1.39. Pasktine kotiruote eur/usd buvo 1.38. Atsitiko gepas/praslydimas ir nauja kotiruote yra 1.42. As suprantu, kad jusu dilingo centras toki orderi ismes, paklausiu kitaip, kas trukdo padaryti orderio ivykdima? Techninis realizavimas, logika? Apie tai buvo klausimas.
3. Ar visur yra gepas? Taip, yra premarketas, yra iseigines, yra sventes po kuriu gali buti gepas. Visur yra praslydimai? Tikrai ne faktas.
c.justas
26-03-2008, 11:05
CITATA(Chuma @ Mar 26 2008, 10:44 AM) 8602
1. Jus rasot "Taip nutinka tikrai retai, kai rinkos salygos yra labai "įtemptos"." Tada klausimas, kas jums yra retas atvejas? As matau praslydima kiekviena savaite po keleta kartu. Jeigu paimti nafta ir auksa tam tikra gepa galima matyti kasdien.
2. Jus rasot: "Tuomet aš norėčiau Jūsū paklausti..." Jeigu jus taip rasot, reiskia, jus nesupratot mano klausima. Kalba eina tik apie atveji, kai gepas ar praslydimas pilnai "suvalgo orderi". Pvz. eur/usd padarytas pendingas buy stop po 1.40 su profit kaina 1.41 ir stopu 1.39. Pasktine kotiruote eur/usd buvo 1.38. Atsitiko gepas/praslydimas ir nauja kotiruote yra 1.42. As suprantu, kad jusu dilingo centras toki orderi ismes, paklausiu kitaip, kas trukdo padaryti orderio ivykdima? Techninis realizavimas, logika? Apie tai buvo klausimas.
3. Ar visur yra gepas? Taip, yra premarketas, yra iseigines, yra sventes po kuriu gali buti gepas. Visur yra praslydimai? Tikrai ne faktas.
1. "taip nutinka labai retai" kalbėjau apie Jūsų pateiktą pavizdį su atidėtu orderiu, sutikit jog "...deleted due to the market price breakout." žinutė gaunama retai. Gepas nelygu praslydimas. Naftos ir aukso gepai - tai jau atskiro instrumento specifika. Jeigu Jūsų atidėti orderiai papuls į tą tarpą (gepą) NEBUS KAINOS KURIA TĄ ORDERĮ GALIMA ĮVYKDYT, JO NEVYKDYS.
2. Klausimą supratau. Tik nesuprantu jo esmės. Tai yra visur. Atvejis kurį Jūs įvardinot būtų machinacijos, natūralių rinkos salygų iškraipymas. Pagal Jūsų logiką, tuomet brokeris galėtų vykdyti orderius prie bet kokių Jam ar klientui palankių salygų. Taip tikrai nėra. Kainas diktuoja rinka, jei Jūsų panorėtos kainos nėra, nebus ir orderio įvykdymo (labai daug kartų tai karojau). Taip tai trukdo įvykdyti natūrali rinkos logika.
3. Kaip min4jau gepas nelygu praslydimui tad... Jūs teisus tai tikrai ne faktas.
Kovo menesi 2 kartus turejau "...deleted due to the market price breakout." Bet ir del to tik 2 kartus, kad pakeiciau strategija ir prekiavau tik po keleta orderiu per diena iseidamas is rinkos, pagrinde, pries naujenas.
Mano manimu tai daznai. :)
Be abejo, gepas<>praslydimas! Gepas - skirtumas tarp kotiruociu paskutines ir sekancios, praslydimas - orderio ivykdimas dc puseje(brokerio) pagal kaina kuri nevisada yra tokia, kokia nustatyta pending orderije.
Gerai, as matau, kad jus nesupratot klausima, bet cia, gal, del mano prasto kalbos zinojimo.
Aciu, kad kentejote mano klausimus. :)