PDA

View Full Version : ADX

canionkn
26-03-2008, 19:48
Здравейте, искам да ви попитам един въпрос за индикатора адх. Днес се получи следната ситуация бях открил позиция (buy) на 4 часова графика EUR/USD изхождайки от това, че +ИД пресичаше - ИД от долу нагоре, обаче отначало тръгна зле и като пуснах 1 часова графика се оказа обратното -ИД пресичаше +ИД отдолу нагоре, но реших да не закривам позицията тъй като все още съм с демо сметка :). Сега като се прибрах от работа съм +203 пипса печалба :D, та въпроса ми е винаги ли мога да се доверявам на 4 часовата графика, ако има противоречие с едночасовата и вие кои индикатори бихте ми препоръчали да използвам заедно с АДХ, освен МАКД. И последно как се включва четиричасовата макд(да може да е на едночасова графика? Май въпросите станаха повече от един... :rolleyes:
Благодаря за отговора!

vbanov
27-03-2008, 08:36
Цитат(Krastev @ Mar 26 2008, 08:48 PM) 8618

Здравейте, искам да ви попитам един въпрос за индикатора адх. Днес се получи следната ситуация бях открил позиция (buy) на 4 часова графика EUR/USD изхождайки от това, че +ИД пресичаше - ИД от долу нагоре, обаче отначало тръгна зле и като пуснах 1 часова графика се оказа обратното -ИД пресичаше +ИД отдолу нагоре, но реших да не закривам позицията тъй като все още съм с демо сметка :). Сега като се прибрах от работа съм +203 пипса печалба :D, та въпроса ми е винаги ли мога да се доверявам на 4 часовата графика, ако има противоречие с едночасовата и вие кои индикатори бихте ми препоръчали да използвам заедно с АДХ, освен МАКД. И последно как се включва четиричасовата макд(да може да е на едночасова графика? Май въпросите станаха повече от един... :rolleyes:
Благодаря за отговора!

Здравейте,
много често се случва на различните графики индикаторите да показват различно. Причината е в това, че колкото е по малка графиката толкова по-малко (по размер или времетраене) движение е необходимо индикатора да "обърне" своите сигнали. С други думи ако вземем например някой фундаментален фактор той може да промени посоката и съответно сигналите от даден индикатор на едночасова графика, но на дневна да не успее.
Коя графика ще използвате зависи от стила Ви на търговия.
Същото се отнася и за индикатори, които да използвате в комбинация с АДХ. Зависи за какво ги търсите за оптимизиране на вход или изход.
Необходимо е да си изтеглите индикатора MACD 4H и да го поставите на желаната графика.